У США створили рушницю з системою наведення на базі Linux і виходом в Інтернет

Компанія Tracking Point, яка займається «ІТ-тюнінгом» зброї, продемонструвала відвідувачам виставки CES модернізовані версії рушниць Winchester Magnum і Lapua Magnum, укомплектовані комп'ютеризованою системою наведення для далекої стрільби Precision Guided Firearm (PGF) на базі Linux. Інтегрована комп'ютерна система PGF дозволяє вести прицільну стрільбу, без пристрілки, по мішенях на відстані 1200 метрів і далі.

Зброярі десятиліттями працюють над проблемою підвищення точності зброї. До речі, тут тир харьков вас навчать прицільно стріляти.

Використання оптичних прицілів і розвиток конструкції самої зброї, схоже, підходить до межі можливостей. Забезпечити подальший розвиток високоточної зброї можуть перспективні електронні системи, інтегровані в конструкцію зброї. Саме таких поглядів дотримується техаська збройова компанія TrackingPoint Inc. Кілька років тому вона представила концепцію PGF (Precision Guided firearm – «Високоточна керована стрілецька зброя»), що пропонує рішення для значного підвищення точності при стрільбі на великі дистанції.



У відповідності з концепцією PGF був створений комплекс TTX (Tag Track Xact). До його складу входить електронний приціл NTS (Networked Tracking Scope) з вбудованими лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем і автоматикою супроводження зазначеної мети. Крім того, в приціл включена система управління ударно-спусковим механізмом зброї та відеокамера для запису процесу прицілювання і стрільби. Відеосигнал з прицілу разом з необхідною інформацією по радіоканалу можуть передаватися на смартфон або планшет стрілка, на якому встановлено спеціальне програмне забезпечення. У поєднанні з деякими рішеннями, використовуваними в конструкції самої гвинтівки, електроніка комплексу PGF дозволяє досягти досить високих характеристик.

Для повноцінної демонстрації і використання всього потенціалу запропонованого комплексу TTX компанія TrackingPoint у співпраці з фірмою Surgeon Riffles розробила лінійку гвинтівок XS (XactSystem), в яку увійшли кілька типів зброї.

Гвинтівка TrackingPoint XS1 призначена для використання патронів .338 Lapua. Сама гвинтівка розроблена і виробляється компанією Surgeon Riffles, а компанія TrackingPoint встановлює на зброю всі необхідні електронні системи і передає готовий виріб замовникам. Гвинтівка XS1 комплектується всіма необхідними компонентами і поставляється стрільцям у жорсткому кейсі фірми Pelican.