Будинок-намет Wall House

Архітектурна група FAR frohn & rojas побудувала дуже незвичайний будинок на околиці Сантьяго (Чилі), прототипом якого став туристичний намет. Такої подібності захотіли досягти замовники проекту – двоє чилійських пенсіонерів, які не мислять своє життя без подорожей.

На сайті компанії ТЕНТ-Пром http://xn—e1aqnc9b.in.ua/ ви дізнаєтесь про особливості і переваги використання каркасно-тентових конструкцій, тканини, плівки і сітки з ПВХ.

Wall House (будинок стін) тільки на перший погляд справляє враження тимчасового мобільного житла. Насправді – це цілком статичний і грунтовний двоповерховий особняк, в якому можна завжди відчувати себе вільним від тісних рамок повсякденності мандрівником, не відчуваючи при цьому труднощів від відсутності комфорту і захищеності.



Назва будинку обумовлено тим, що побудований він як справжня «капуста» - будинок має шість контурів стін.

За задумом архітекторів, ядро будинку (дві ванні кімнати) було виконано з армованого бетону. Далі дві спальні приховує фанерний шар. Система стелажів навколо спалень відокремлює основне житлове приміщення зі студійною плануванням (вітальня, кухня, їдальня), яку, в свою чергу, прозоро обмежують кілька скляних прольотів.



Весь житловий комплекс обрамляє оболонка з полікарбонату, напівпрозорого і легкого для візуального сприйняття, яка може бути дутою або складеною, нагадуючи при цьому орігамі.

Завершальним етапом будівництва стала розтяжка з двох мембран, які, як правило, використовують при будівництві парників. Одна з них - звичайна москітна сітка, інша – виконана з полімерних волокон і тонких алюмінієвих смуг. Таке поєднання покликане відображати близько 70 % прямих тропічних променів.

Москітна сітка має три входи, які ввечері застібаються на блискавку. Завдяки такій структурі «шкіри будівлі», в нічний час будинок перетворюється в таємничий світиться ліхтар.