Фігурні млинці з принтером PancakeBot

Якось ми розповідали про оригінальний харчовий принтер PancakeBot, що дозволяє друкувати фігурні млинці найрізноманітнішої форми за вибором користувача. Розроблений норвезьким майстром Мігелем Валенцуела, на той момент принтер був функціональним, але абсолютно непрезентабельним – його конструкція частково складалася з цеглинок Лего як підручного матеріалу.

Але інтерес до пристрою виявився настільки високий, що винахідник перейнявся його масовим виробництвом і довів свою розробку до комерційної моделі.

В результаті чого на ресурсі Kickstarter стартувала кампанія зі збору коштів на початок випуску млинцевого принтера PancakeBot з можливістю попереднього замовлення. Причому початкова ціна – цілком демократична: за примірник пропонується заплатити від $149 до $179.

Не думається що цей гаджет є річчю першої необхідності, а от тут можна придбати дійсно потрібну, функціональну техніку для дому.



Яким же став оригінальний млинцевий принтер після доопрацювання і що отримає власник за ці гроші?

Наділений акриловим корпусом з антипригарною жарочною поверхнею розміром 210 х 430 мм, харчової принтер получився досить компактним і, відповідно анонсу, простим у використанні.

Поставляється кухонний прилад в комплекті зі спеціальною програмою для комп’ютера, яка дозволяє перетворити в шаблон майбутнього млинчика майже будь-яке зображення, будь то дитячий малюнок ракети з зірками навколо, фігурок коней, пташок, метеликів, або навіть Ейфелеву вежу.

Завантаживши в програму бажану картинку, користувач може проконтролювати її обробку та при необхідності поправити потрібні деталі. Після чого схема-шаблон переноситься з комп’ютера на принтер за допомогою карти пам’яті формату SD.

Залишається лише заправити знімний пластиковий картридж тестом потрібної густоти, приготовленим по одному з рекомендованих розробником принтера рецептів. І можна активувати друк однієї з кнопок на лицьовій панелі приладу.

От тільки занадто швидким процес не назвеш: на виготовлення кожного млинчика йде кілька хвилин в залежності від складності. І випічка-друк відбувається по одному примірнику. Таким чином, порадувати домашніх або гостей тарілкою гарячих свіжовипечених фігурних панкейків навряд чи вийде: поки будуть приготовані останні, перші вже давно охолонуть.