Зв’язок минулого з майбутнім в оригінальній японській весільній каплиці

Сучасні "просунуті" у всіх відношеннях японці успадкувавши європейські шлюбні традиції, і в останній час віддають перевагу здійснювати вінчальні церемонії в капличках. Ось і в цій царині вони проявили свій непересічний креатив і вишукану естетику, створивши ось таку красиву деревяну мереживну капличку.

Зараз існує величезна кількість хороших оздоблювальних матеріалів на любий смак і гаманець. Втім, хочеться порадити дерев’яну вагонку, про неї дізнатися можна тут  http://les-kodru.com.ua/derevyannaya-vagonka.html, як один з найбільш красивих, екологічних і надійних варіантів, який до того ж легко монтувати, і доглядати за ним.

Компанія Nikken Space Design запросила для роботи над проектом весілля в каплиці незвичайного партнера: дизайнера кімоно. Архітектори в своїй роботі взяли за основу кімоно: ручна різьба дерев’яної стелі ніби переносить в унікальну весільну каплицю не тільки природу, але і чудові японські традиції.

Тим, хто хоче побачити це архітектурне творіння, або навіть здійснити шлюбний ритуал потрібно буде відправитися в Хіросіму, де на території готелю Ana Crowne Plaza власне і побудована ця капличка.



Споруда представляє собою сталевий арочний купол, 6 метрів (20 футів) у висоту і 19 метрів (62 футів) в довжину. Інтер’єр стелі купола переплетений гілками японського кипариса. В цілому, каплиця складається з 100 великих дерев’яних панелей, прикрашених ручним різьбленням. Дизайнер втілив у різьбі природні мотиви, які нагадують розгалуження дерев.

Різьблені дерева і листя не тільки призначені для створення заспокійливої атмосфери, а також для наповнення конструкції поетичним змістом. Вирізані вручну коріння, стовбур і листя дерева, згідно з традиціями, покликані забезпечити молодятам спадщину предків, а також виконати найзаповітніші бажання в майбутньому.

Складна дерев’яна решітка, яка простягається через стіни і стелю, наповнює конструкцію природними мотивами. Натуральну фактуру було вирішено підкреслити, залишивши дереву свій природний колір, і не покривши поверхню фарбою. Тінь листя на підлозі каплиці, яка найбільш помітна в проході, змушує відвідувачів засумніватися, чи вони все ще всередині будівлі або ж поринули в якийсь таємничий ліс.