Сауна-автобус: подорож з легким паром

Креативності молоді іноді можна просто позаздрити. Дуже часто в їх головах народжуються ідеї, які потім втілюються в досить цікаві проекти. Прекрасним прикладом для наслідування стала група молодих дизайнерів з Гельсінкі, які вирішили використати старий автобус для втілення в життя своєї унікальної задумки про надзвичайний будиночок на колесах, який можна було б використовувати для подорожей по всьому світу.

Здавалося б, вже непогано, але як говориться: «Добрий початок – половина справи», тому в ході будівництва було прийнято рішення, що трансформований автобус повинен буде ще знайомити всіх з фінськими традиціями, культурою і побутом. Для залучення більшої уваги дизайнер Heikki Tolonen, який контролював даний проект, запропонував зробити автобус-сауну. Будучи прекрасним фахівцем з дизайну різних транспортних засобів, на його рахунку це було вже далеко не перше подібне замовлення.

Якщо ж і ви бажаєте обладнати сауну, чи баню, на сайті http://www.teplodar.in.ua/ можете замовити якісні печі, котли, електрокамінки, і інше необхідне обладнання.



Спільна робота Хейккі Толонена і креативних молодих дизайнерів вилилася в чудову пересувну виставку з прекрасною сауною, в якої кожна деталь, починаючи від незначних дрібниць і закінчуючи лавами, в точності відповідає відомій популярній по всьому світі, традиційній фінській сауні.

В автобусі-сауні є відмінні спальні місця і, звичайно ж, кухонний відсік (куди ж без нього!). В самій сауні пасажири можуть ніжитися безпосередньо під час поїздки. Якщо враховувати що автобус є можливість замовити не в одну з країн Європи, то подорож обіцяє бути приємною.



Варто зазначити, що мобільні сауни можна зустріти і в інших місцях. Наприклад, кілька років тому у Мілані, Італія відкрився перший у світі трамвай-сауна. У цьому випадку під сауну переобладнали трамвай, і зараз він є частиною комплексу QC Termemilano.

Трамвай пропонує класичну сауну з дерев’яними лавками та приємний інтер’єр. Температуру всередині трамвая може варіюватися між 60-100 ° c. В якості розваги відпочиваючим пасажирам пропонується милуватися прекрасним видом з вікна трамвая-сауни на міські пам’ятки.