Дорогоцінна планета: мозаїка в 260 карат від Chris Chamberlain

Англійський програміст і художник Кріс Чемберлен (Chris Chamberlain) взяв на себе амбітне завдання створити великомасштабну мозаїку карти Світу з сотень тисяч крихітних компонентів. Він використав понад 300 000 різноманітних дрібних уламків, кожний з яких власноруч вирізав і обточував.

А как вам такая мозаика для ванной комнаты в KeramaExpert , не правда ли - замечательный вариант отделки помещения. А приобрести ее вы можете в магазинах “Керама Эксперт” в Киеве и других городах.

На створення такої скляної головоломки, яку Чемберлен назвав «Коштовність Всесвіту», йому знадобилося більше двох років. Тільки підготовка до роботи, тривала півроку.

“Це моя перша робота, і вона посіла значне місце в моєму житті. Я робив цю карту в гаражі у вільний час, і тому моя дружина дуже рідко бачила мене останні кілька років.” - розповідає про свій шедевр художник.



До речі, кожна окрема деталь в двадцять разів менше шматочка звичайної мозаїки, а якщо скласти всі деталі мозаїки в один ряд, то вийде довжина в три кілометри.

Для того, щоб максимально точно передати детальну карту світу, 49-річний художник звертався до фотографій НАСА.

Є в цій роботі і дорогі камені. Кріс використовував 12 різновидів дорогоцінних каменів, таких як аметист, аквамарин, цитрин, алмаз, смарагд, рубін, сапфір, танзаніт, топаз. Всього в карті Світу їх налічується 1238 штук, загальною масою 260 карат.

Рубінами і смарагдами він зазначив духовні місця - Мекку і Єрусалим. Камінням з бірюзи виклав звивисті річки і озера, а саме Ніл, Міссісіпі, Ганг, Темзу, Амазонку. Циркон був використаний для того, щоб відзначити кращі і глобально значущі, на думку автора, міста світу, в тому числі Нью-Йорк, Токіо, Лондон, Дубаї.

Це була дійсно дуже копітка праця. Кожен елемент приклеювався до листу з плексигласу з допомогою пінцета. По завершенню роботи Чемберлен обрамував готовий виріб в рамку з чорного вітражного скла і висвітлив його з допомогою майже 7 тисяч світлодіодів.

Зараз «Коштовність Всесвіту» виставлено на продаж на інтернет-аукціоні eBay. Початкова вартість 375 тисяч доларів. Як говорить сам художник, для нього це перша робота в серії, в якій він має намір продовжувати демонструвати унікальність і красу Землі.