Компанія Kite Bricks розробила високоміцні цеглини, що нагадують конструктор Lego

Будучи однією з найпопулярніших дитячих іграшок за останні 50 років, конструктор Лего виявився вельми корисним і в світі дорослих. Саме він надихнув компанію Kite Bricks на справжній прорив в області будівництва.

Блоки Smart Brick виготовлені з бетону високої міцності. Найважливіша особливість цього винаходу - схожість з конструктором Lego. Цінним є і те, що внутрішні повітряні порожнини ідеально підходять для створення додаткової теплоізоляції, а також можуть бути використані для прокладання всіляких елементів інфраструктури. У них відмінно ховаються труби водопроводу або електричні кабелі.

Винахідник будівельних блоків стверджує, що пріоритетним при розробці даного матеріалу було надати конструкції максимально можливу міцність і наділити її ізоляційними характеристиками високого рівня. Як результат інноваційні цеглини зможуть суттєво підвищити надійність збудованих споруд. Вони будуть більш стійкими і здатними витримувати велике навантаження. Що стосується ізоляційної системи, то вона не просто буде краще зберігати тепло або прохолоду в житловому приміщенні, але і дасть можливість витрачати менші грошові суми на експлуатацію будівлі.

Як скріплюються ці цеглини? Зверху на них розташовані “кнопки”. Їх необхідно з’єднати з відповідними пазами, які можна знайти на іншій цеглині знизу. Саме таким способом діти з’єднують кубики в конструкторі Lego. Після цього цеглини скріплюють за допомогою нанесення супер-стійкої двосторонньої липкої стрічки. Її використання робить непотрібним використання цементу.


Дана унікальна форма блоків значно прискорить будівництво будь-яких об’єктів, що позитивно позначиться не тільки на терміни здачі їх в експлуатацію, але і допоможе економити істотні суми грошей. Як наслідок, можна сподіватися, що завдяки новому будівельному матеріалу вартість нерухомості може знизитися.

Багатообіцяючим є і той факт, що нові цеглини підійдуть для будівництва будинків з прямою участю роботів, для яких традиційні матеріали виявилися не по зубах.

Практично жодне будівництво не може обійтись без опалубки, причому вона має бути надійною і зручною в процесі експлуатації. Компания “ПРОГРЕС Д.Ф.” пропонує придбати, або взяти в аренду опалубку рівне різних типів, розмірів і на найвигідніших умовах.