Український стартап Moggie створює розумний нашийник для відстеження активності котів

Схоже, що успіх сервісу Petcube на ринку розумних пристроїв для домашніх тварин спонукав інші стартапи до розробки власних продуктів. В результаті, любов до котиків привела команду українського стартапу Moggie до створення розумного нашийника, що дозволяє безперервно відстежувати фізичну активність вихованців і в цілому краще розуміти їх нелегке життя

Як стверджується, нашийник збирає дані про активність тварини в режимі 24/7 і передає цю інформацію на мобільний пристрій користувача за допомогою бездротового інтерфейсу Bluetooth або Wi-Fi. Обробкою даних, що надійшли займається супутній додаток.

Розробники особливо підкреслюють, що метою є створення нашийника спеціально для котів, а не універсального рішення для всіх домашніх тварин. У цій справі, як пояснюють конструктори, особливо важливу роль відіграє вага, розмір і сам алгоритм, що розпізнає активність котів.

Кішки були обрані не просто так. За словами співзасновника стартапу Антона Скиби, зараз на ринку (в основному на американському) в незначній кількості присутні або універсальні рішення, або аксесуари для собак. І власники кішок, в число яких входять автори ідеї, постійно скаржаться на неточності і незручності. Разом з тим, команда не виключає можливість випуску варіанти для собак невеликого розміру в майбутньому.

Проектом Moggie вдалося пробитися в шведський акселератор The Springfield project, пройти програму підготовки, залучити інвестиції в розмірі приблизно $70 тис. і отримати оцінку в $890 тис. Отримані гроші команда витратила на розробку продукту і зараз планує вийти на Kickstarter.


Якщо говорити про успіх українських стартапів, то варто згадати проект ReplyApp, у який нещодавно компанія Digital Future інвестувала $350 000, а ще $50 000 в цьому раунді інвестує венчурний фонд WannaBiz. Інвестиції будуть спрямовані на розширення продажу, маркетинг і розвиток продукту.

За допомогою системи ReplyApp можна автоматизувати розсилку електронних листів, персоналізованих під адресата. Кожен лист, відправлений через цю систему, виглядає, як ніби його написали адресату особисто. Цей сервіс підійде для холодних розсилок (коли до клієнта звертаються вперше, без попереднього контакту), а також для подальшого спілкування.

Компанія Replyapp.io була створена в серпні 2014 року. Засновник стартапу – український підприємець Олег Білозор. Офіси компанії розподілені між трьома країнами – Україною (там працює частина розробників), США і Канадою (в цих країнах розташовані відділи продажів і маркетингу).

Маєте хорошу прибуткову ідею, і не знаєте, де взяти кошти для її реалізації? Ось https://startup.ua/entrepreneur/zayavka_na_poisk_investitsiy/ відмінний варіант для отримання інвестицій. Відправляйте заявку на Startup.Network і ваш бізнес-проект втілиться у життя!