Apple Watch займуть половину ринку «розумних» годинників в 2016 році

Аналітики авторитетного агентства International Data Corp. (IDC) прогнозують значне зростання світового ринку носимої електроніки в найближчі роки завдяки зростаючому попиту на «розумні» годинники, збільшенню числа виробників та підвищенню обізнаності споживачів про переваги таких виробів. Найпопулярнішими смарт-годинниками залишаться Apple Watch.

Результати International Data Corp., а також інших маркетингових досліджень наочно підтверджують істину, що розкручений бренд має підвищений споживацький попит. А як же бути новачкам у бізнес-сфері? У цьому звязку хочеться порекомендувати сервіс “Тестограф”, який надає послугу исследование рынка, тут є зручний конструктор онлайн-опитування, доступ до широкої цільової аудиторії, висока швидкість обробки даних.

Отож, в IDC очікують, що за підсумками 2016 року світові поставки носимих гаджетів досягнуть показника 110 млн штук, збільшившись на 38,2 % у порівнянні з минулим роком. У 2020 році обсяг цього ринку буде вимірюватися 237,1 млн випущених апаратів. Основну частину ринку формують наручні пристрої: їх випуск у поточному році складе 100 млн одиниць проти 72,2 млн роком раніше. Реалізація іншої електроніки («розумні» окуляри, навушники, одяг тощо) складуть 9,8 млн одиниць в нинішньому році і подвояться до 2020-го.

У дослідженні також говориться, що лідерами ринку «розумних» годинників залишаться Apple Watch, постачання яких в 2016 році збільшиться до 14 млн штук (буде відповідати половині всього обсягу ринку) у порівнянні з показником 11,6 млн у 2015-м. Випуск смарт-годинників на операційній системі Android Wear складе 6,1 млн одиниць. У трійку лідерів увійдуть Tizen пристрої, які в нинішньому році будуть представлені в продаж у кількості 3,2 млн штук.

Як відзначає аналітик IDC Джитеш Убрані (Jitesh Ubrani), Apple Watch і годинник на базі Android Wear користуються найбільшим попитом, а їх поставки зростуть на третину до 2020 року. Високий потенціал Убрані бачить в традиційних годинниках, що володіють рядом «розумних» функцій (стеженням за фізичною активністю, фазами сну тощо), але не дозволяють запускати сторонні додатки.