Бронежилет-вишиванка захищає тіло і гріє душу

На Харківському заводі засобів індивідуального захисту створюють не тільки звичні серйозні бронежилети для воїнів АТО, але і сувенірні. Білий бронік, прикрашений червоно-чорною тасьмою під вишиту сорочку придумали на підприємстві, звичайно ж, на патріотичній хвилі.

Чудові жіночі вишиванки ви знайдете тут http://dibrova.com.ua/women/, інтернет-магазин «Діброва» пропонує широкий вибір цього традиційного національного аксесуару, який безумовно підкреслить неперевершену красу і вишуканий смак української жінки.

У той час бронежилети робили першого-другого класу захисту, коли стало зрозуміло, що конфлікт стає не жартівливим, завод перейшов на виробництво більш сильного захисту. Всього ж броньованих “вишиванок”, розповідає автор вироби Максим Плехов, заступник директора заводу, зробили близько 70 штук, зараз попит на них невеликий, в основному замовлення надходять на вироби вищих класів захисту.

- Бронежилет-вишиванка – це надто гучна назва, це швидше сувенір, який комплектувався плитами другого-першого класу захисту. Тут використані досить прості матеріали і такий бронежилет використовується для прихованого носіння. Тут не сильні лямки і адекватно у цьому аксесуарі можуть бути встановлені елементи першого, і другого класу. Ми купили тканину, купили тасьму і нашили, нічого складного в цьому немає.

Від автоматів і гвинтівок він не захистить, тут потрібен третій клас захисту, зате вбереже від короткоствольної нарізної зброї, а це пістолет Макарова, пістолет ТТ, і аналогічні - пояснює керівник підприємства.



Для солдатів красуватися в такому броніку може бути смертельно небезпечно не тільки через низький рівень захисту, продовжує свою розповідь Максим Плехов, тому в основному вироби купувалися або дарувалися цивільним.

- Воїнам АТО вони не потрібні – це досить яскрава річ, виходити з такою річчю на полі бою – це зайвий раз привертати увагу снайпера. А ось для журналістів, активістів, волонтерів – те, що потрібно. Це сувенір, яким можна користуватися в місті, і в жодному разі не виходити в зону бойових дій, тому що там потрібна навпаки скритність, захисний камуфляж, - говорить творець.