ALTER G - “антигравітаційна” бігова доріжка

Кожну весну в парках і скверах можна побачити молодих і не дуже людей, які виходять на стежку здоров'я, щоб прибігти до літньо-пляжного сезону у відмінній фізичній формі. Як не дивно, але щоб скинути зайві кілограми і підвищити м'язовий тонус, зовсім не обов'язково виснажувати себе кілометровими кросами. Можна навіть взагалі не виходити з дому, особливо тим, хто став адептом бігу на місці.

Бобслейного виду агрегат G-Trainer, розроблений фахівцями американської компанії Alter-G, дозволить “ходокам” не тільки в лічені секунди скинути до 80% своєї ваги, але і навіть встановити новий світовий рекорд в бігу на півтори тисячі метрів з бар’єрами.

Як повідомляється в прес-релізі компанії-розробника, бігова доріжка G-Trainer, створена з використанням передових технологій NASA і позиціюється як медична техніка, що отримала схвалення Управління з контролю над харчовими продуктами і медикаментами США. Не знаю, чи при розробці орбитрек нордик трек використовувалися космічні технології, втім завдяки саме цим тренажерам ви зможете суттєво покращити свою фігуру і здоров”я.

Спектр застосування G-Trainer досить широкий: від відновної терапії для людей, які отримали травми нижніх кінцівок або перенесли хірургічне втручання, до занять аеробікою, спрямованих на зниження ваги.

Крім того, апарат може використовуватися в якості допоміжного засобу при лікуванні неврологічних розладів і в геронтології в допомогу літнім людям для підтримання загальної фізичної форми.



Своїми унікальними властивостями дана бігова доріжка зобов’язана принципу «антигравітації». Область попереку розміщеного на тренажері бігуна охоплюється щільно прилягаючою надувною муфтою. При цьому нижня частина тіла перебуває в напівпрозорій герметичній камері, де нагнітається компресором підвищений тиск повітря. Завдяки цьому створюється сила, що “видавлює” тіло атлета назовні, і це сприймається органами почуттів людини як зменшення ваги.

G-Trainer - тонко настроювана. Змінюючи тиск повітря в герметичній камері за допомогою сенсорного екрану, ступінь компенсації власної ваги можна регулювати від нуля до 80 відсотків. Незважаючи на те, що ноги від доріжки не відриваються, створюється виражений ефект підтримки, завдяки якому навіть простий обиватель може тривалий час бігти зі швидкістю 30 км/год.

Крім того, тренажер дозволяє здійснювати індивідуальну настройку під кожного користувача в лічені секунди. Достатньо один раз підігнати всі параметри під себе і записати свій цифровий профіль на USB-флешку.

Популярна метафора «бігти, не чуючи під собою ніг», що ввійшла в обіг задовго до заснування компанії Alter-G, як не можна краще описує відчуття людини на тренажері G-Trainer.