Легендарна рок-група Eagles назавжди припинила своє існування

Дон Хенлі, один із засновників легендарної американської групи Eagles, сказав, що учасники колективу припиняють давати спільні виступи. Іншими словами, по суті, заявив про розпад колективу.

Сталося це під час інтерв’ю Хенлі Саймону Майо на BBC Radio 2, де музикант виголосив буквально наступне: “Думаю, це було гідне прощання, і ви більше не побачите нас виступаючими разом. Вважаю, хоч рішення було важким і емоційним, але це вже остаточний фінал”.

При цьому Хенлі мав на увазі виступ Eagles на церемонії вручення музичної премії Grammy, який був присвячений Гленну Фраю, другому співзасновнику “Орлів”, співаку і мультиинструменталисту, співавтору більшості пісень групи, котрий помер 18 січня цього року через ускладнення, викликані пневмонією, виразковим колітом і артритом.

Об’єктивно, Eagles не має прямого відношення до кіно. З іншого боку, їх Hotel California, написана Фраєм і Хенлі і анонсована на п’ятому, одноіменному, альбомі 1976 року зараз як мінімум у трійці найбільш впізнаваних і популярних в кінематографі пісень. Її так чи інакше можна чути в звукових доріжках низки фільмів і серіалів, включаючи “Клан Сопрано” і “Секретні матеріали”. Речі “Орлів” звучать в “Сімпсонах”, “Друзях”, “Швидкій допомозі”, “Міському ковбої”, “Сайнфельде”, “Секс у великому місті”, “Детективі Раші”, “Американської історії жахів” і так далі, і так далі. А ось подивіться каталог FM радіостанцій - Radiovolna.net, на кожній з них напевно не раз звучав цех хіт всіх часів.

Плюс учасники колективу кілька разів “зіграли” самі себе в різних телешоу. Наприклад, “семидесятників” In Concert і Rock Concert. Не кажучи про безліч документальних фільмів.

Крім того, у фільмі “Майкл” Нори Ефрон Хенлі відзначився епізодом - це він грає на гітарі під час виконання пісні Дороті (Енді Макдауелл)