Сауна-трейлер для серферів і любителів подорожей

Серферам Північного Сходу США доводиться несолодко: кращі хвилі на їх узбережжі накочують взимку. Найстійкіші одягаються в гідрокостюм і не нехтують парою-трійкою годин купання в холодній воді. Але творці Surf Sauna («Сауна для серфінгу») пішли далі. Самі не проти половити хвилю, вони побудували портативну сауну-трейлер, щоб зігріватися на засніжених пляжах, розтягуючи зимовий серфінг на цілий день.

Мобільна сауна-трейлер виконана за шведським типом. Температура всередині досягає 88°С. Місткість — до 8 осіб. Surf Sauna зроблена з урахуванням нетипових умов її використання. Щоб забезпечити довгострокове функціонування, окремі елементи конструкції виготовлені із стійкої до впливу морської води гальванізованої і нержавіючої сталі. Корпус і внутрішнє оздоблення виконано з західного червоного кедра, який славиться своїми антимікробними властивостями і стійкістю до гниття.

Також творці подбали і про прохідність сауни-причепа в умовах пляжного бездоріжжя, правда, вельми оригінально: базова комплектація включає лопату і домкрат, які кріпляться до торця.

А от на сайті http://stroy-banya.com ви дізнаєтесь як самому зробити стаціонарну баню.

Ідея створення пересувної сауни володіла умами кількох друзів-серферів досить довго. Однак каталізатором її втілення в дійсність став проект Росса Біна (Ross Beane) — Port City Makerspace. Це кооперативна майстерня, в якій і була побудована перша Surf Sauna. Росс Бін (Ross Beane).



Говорить співзасновник Surf Sauna: “Surf Sauna довгий час була темою для розмов серед серфінгістів, з якими я катаюся. Але справжнє натхнення прийшло, коли ми зрозуміли, що в кооперативній майстерні, в якій ми часто бували, під рукою є все необхідне обладнання, щоб реалізувати нашу ідею.”

Кожна Surf Sauna виготовляється на замовлення, що дозволяє оснастити її додатковими вигодами у вигляді знімного тенту, душа або кріплень для серфа. Вартість базової комплектації становить $16,4 тис. Не виключено, що портативна сауна-трейлер може мати успіх на вітчизняному ринку. Причому сфера її використання є досить широкою: напевно в ній захочуть погрітися не тільки любителі зимового серфінгу десь на Чорному морі, але і поціновувачі зимової рибалки.