В які країни Європи українцям найлегше отримати візу

Експертами складено перелік країн Європейського Союзу, які найбільш безпроблемно видають візи українським громадянам. Аналітики відзначають, що, згідно з результатами моніторингу, у проведенні якого брали участь представники громадського об'єднання «Європа без бар'єрів», найбільш послідовно пункти підписаної між Києвом і Брюсселем Угоди про спрощення оформлення віз виконуються посольствами Угорщини, Литви та Естонії.

Завдяки компанії prostovisa ви зможете швидко і без лишніх переплат оформити шенгенську візу, а також отримати професійну консультацію з приводу поїздки за кордон і оформлення необхідних документів.

Відповідна інформація знайшла своє підтвердження і серед чиновників зовнішньополітичного відомства України. В якості прикладу Ганна Тищенко, що займає посаду керівника відділу департаменту консульської служби МЗС, повідомила, що на адресу дії Угорщини при видачі шенгенських віз не було пред’явлено жодних скарг.

Результати проведеного опитування понад ста восьми українських громадян, які восени 2015 року займалися оформленням документів на отримання віз, найбільше суперечностей викликають дії консульств таких країн, як Польща, Німеччина, Фінляндія, Греція, Португалія, Іспанія, Нідерланди, Франція, Італія і Чехія.

Приміром, Республіка Польща, яка все ще є одним з найпопулярніших маршрутів серед туристів з України (ще не так давно отримання там мульттвизы було нескладним завданням), значним чином ускладнила процес подачі заявки. Так, все починається з дуже непростої системи реєстрації в чергах, а закінчується набагато більш довгим переліком додаткової документації, яка вимагається для оформлення дозволу в’їзду на польську територію.

За твердженням експертів, роботу посольств Австрії, Бельгії, Латвії, Швеції та Словаччини можна характеризувати як нейтральну. З одного боку, отримання там віз не є дуже простим завданням, але і випадків впадання у крайнощі в названих вище посольствах також не спостерігалося.

При складанні оцінок роботи консульств зарубіжних країн, аналітики брали до уваги такі складові: яку кількість додаткової документації може зажадати консульство, власне, сам термін оформлення візи, термін її дії, кількість в’їздів, скільки разів посольство відмовляло у наданні віз, а також наскільки респонденти виявилися задоволеними якістю представлених візових послуг.

Отже, згідно з підсумками проведених опитувань, найбільше запитань постає до роботи посольства Португалії, оскільки саме тут найбільш часто фіксуються випадки недотримання строків видачі віз. В середньому кожному бажаючому в’їхати в Португалію, потрібно чекати цілих тринадцять днів замість десяти, як це передбачено в тексті Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення візового режиму.

Крім того, у португальському консульстві можна побачити найдовші черги в кабінети, в яких відбувається збір біометричних даних. Схожа ситуація з чергами спостерігається і в чеському консульстві.