Шотландці вирішили виробляти куленепробивні меблі на випадок терактів

Розробка фахівців з північної частини Королівства Великобританії, за їх власними словами, може стати досить популярною в наш неспокійний час, в епоху розгулу світового тероризму.

Сьогодні рівень фахівців, що надають такі послуги, як виготовлення меблів, сильно виріс, що зробило їх дуже популярними. При цьому, якщо одні майстри займаються виготовленням недорогих меблів для найширшого споживача, як ось тут якісні шафи-трансформери від «МебельStil», то інші створюють вельми специфічну продукцію, на кшталт куленепробивних меблів.

Власне, якщо дивитися деякі бойовики, то там всі меблі є куленепробивні, так як герої роблять з них барикади без якої б то не було шкоди для себе. Звичайно ж це є вигадкою, так як навіть найміцніші меблі навряд чи зможуть витримати влучення зі стрілецької зброї. І можна не сумніватися в тому, що дерево і тканина, якщо мова йде не про кевлар, не можуть використовуватися в цій якості.

Втім, кевлар в розробках шотландських інженерів теж не використовується, так як цей матеріал досить специфічний і навряд чи міг би застосовуватися в якості декоративного елемента.

А ось броньовані пластини якраз застосовуються. Саме вони поміщені в м’які меблі - дивани і крісла, які шотландці представили напередодні. Всі ці меблі містять в собі міцні, але при цьому легкі броньовані пластини, які можуть зупинити більшість пістолетних куль і навіть проміжні патрони калібру 7,62, які використовуються в автоматах Калашникова ранніх моделей, що є досить популярними у терористів. При цьому всі броньовані пластини так заховані, що зовсім непомітні і не псують зовнішній вигляд меблів.

Сьогодні часто при нападі, як кажуть шотландці, замість бомб використовуються автомати, як це було в Парижі. При цьому природною реакцією людини в таких випадках є спроба сховатися за меблями. Саме тому броньовані меблі, на відміну від простих, що ніяк не захищає від куль, може істотно підвищити шанси на виживання.

З цієї причини творці даних меблів впевнені в тому, що їх розробка буде користуватися попитом. На жаль, вартість таких диванів і крісел в даний час залишається невідомою, тому про їх доступність говорити поки передчасно.