Штори блекаут – білі ночі більше не страшні!

Мало хто знає, що вікно в спальні Мерилін Монро було закрито зверху донизу дуже щільною чорною тканиною, яку прибили маленькими цвяшками до віконної рами. Цей чорний прямокутник дуже псував інтер'єр кімнати, але у прославленої зірки Голлівуду не було виходу: вона страждала безсонням і не могла задрімати, якщо в спальню просочувався хоча б промінчик світла.

Доживи красуня Мерилін до наших днів, вона цілком могла б знятися в рекламі штор блекаут: адже вони абсолютно світлонепроникни і при цьому дуже красиві.

До речі, подібні штори ви зможете замовити на сайті http://batist.org/, тут же для вас широкий вибір класичних, римських штор, жалюзі, ролет, пліссе, японських панелей.

Світлонепроникні штори блекаут вперше з’явилися на світ у Фінляндії, країні, відомій своїми білими ночами. Абсолютно світлонепроникна тканина стала справжнім порятунком у цій ситуації. А незабаром такі штори завоювали популярність у всьому світі, адже вони дозволяють не пропустити жодного сонячного променя в приміщення навіть в яскравий день. Їх можна повісити як у робочий кабінет, так і в спальню.

Крім світлонепроникності, штори блекаут мають ряд інших переваг: вони сильно глушать звуки і не пропускають тепло (тобто в сорокаградусну липневу спеку в кімнаті зі шторами блекаут буде прохолодно). А ще вони невибагливі у використанні, жаростійкі, гіпоалергенні та зносостійкі.



Роль основного щита проти сонячних променів грає серединний шар – щільна текстильна основа. З боку, зверненої до вікна, розташований світлий шар, його основна функція – відображення світла і захист від вигорання і вицвітання тканини. Внутрішній шар відіграє здебільшого декоративну роль, він може бути будь-якого кольору і з будь-яким візерунком на поверхні.

При виробництві таких штор використовується акрилова піна та спеціальні засоби, що підвищують стійкість тканини до дії високої температури. Обробка хімречовинами не знижує гнучкість та еластичність тканини. Крім того, світлонепроникні штори довговічні, з тканиною зручно працювати, а краю не обсипаються при розкрої.

За тканинною основою вони поділяються на: класичні з поліефірного полотна, блискучі — з атласними або сатиновими волокнами, з волокнами підвищеної жорсткості. Зовні тканина блекаут досить тонка і може нагадувати будь-який матеріал — від льону до атласу. За кольоровою гаммою і фактурою вони поділяються на, однотонні, з геометричним принтом, гладкі/рельєфні, з напиленням.

Фасони штор залежать лише від фантазії дизайнерів: від класичних розсувних до складних подвійних варіантів, коли штори блекаут поєднуються із звичайними.