В Канаді бункер для захисту від ядерної атаки претворили у квест-кімнату

У музеї холодної війни в Оттаві, який знаходиться у величезному підземному бункері, відкрилася найбільша у світі квест-кімната. Починаючи з 9 березня жителі та гості канадської столиці можуть зіграти в квест в реальному бункері для захисту від ядерної атаки, який був побудований в 1959-1961 роках і працював в секретному режимі до 1994 року.

Підземне укриття було розраховано на більш ніж 500 канадських чиновників і військових. Після розпаду Радянського Союзу бункер перетворили в музей холодної війни, який отримав назву Diefenbunker по імені екс-прем’єр-міністра Джона Дифенбейкера (John Diefenbaker). Не знаю, чи там буде так цікаво і драйвово, як у квест кімнаті “Гепард”, про яку можна детальніше дізнатися тут http://www.quest.gepard.ua/, але ідея, погодьтесь, досить оригінальна!

Адміністрація вирішила привернути увагу молоді до музею грою в популярному в світі форматі ескейп-руму: гравців замикають в приміщенні, і щоб вийти, їм потрібно виконати певну місію, як правило пов’язану з розгадкою головоломок і пошуком захованих предметів. У канадському бункері серед ігрових предметів є реальні історичні артефакти.

Для гри в Diefenbunker відведено другий підземний поверх бункера площею приблизно 9,3 тис. кв. метрів (всього в бункері чотири поверхи). За легендою, гравці відстали від екскурсійної групи, щоб провести ніч в музеї, але незабаром з’ясували, що це насправді не музей, а прикриття для шпигунської організації — найближчим часом потрібно повідомити світові про підготовку ядерної атаки шпигунів і вибратися з бункера. Гра розрахована на дюжину чоловік і коштує 30 канадських доларів з учасника.

А ось в Білорісії 36 нових сімей з’явиться в один день у рамках Першого весільного квесту, який організовують шестеро відомих провідних ведучих урочистостей.

Вони придумали різноманітні випробування «вогнем, водою і мідними трубами» за мотивами весільних традицій аж на три дні, та з 8 по 10 квітня протестують учасників. Взяти участь у пригоді може будь-яка закохана пара з Білорусі, яка вирішила узаконити свої стосунки в 2016-му році. Наречені відправляють заявки до 19 березня, а вже 20-го відберуть 36 пар.