Ефективний гаджет для майстрів - стрічковий шуруповерт

Класичний акумуляторний шуруповерт вже досить давно використовується на вітчизняних будмайданчиках. Ніхто не стане сперечатися, що закручувати шурупи з допомогою цього інструменту набагато зручніше, ніж тієї ж викруткою.

Але, як відомо, досконалості немає межі. І навіть еталон якості - електроінструмент Bosch, представлений на http://bss-russia.ru/product/06019B2901/ можна оптимізувати та покращити, додавши який-небудь елемент, що значно спрощує виконання тієї чи іншої задачі.

Розглянемо професію гіпсокартонщика. Цьому майстрові, як ніякому іншому необхідний шуруповерт. За зміну може використовуватися понад 1000 саморізів. Крутити вручну — недозволена трата часу і сил. Тим не менш, навіть акумуляторний шуруповерт не вирішує всіх проблем, пов’язаних з монтажем гіпсокартону. Наприклад, при кріпленні гіпсокартонних листів на стелю завжди необхідно наявність вільної руки. Щоб закрутити саморіз шуруповертом, потрібно спочатку дістати його з кишені, потім встановити на биту і тільки після цього крутити. Де взяти вільні руки, щоб тримати аркуш гіпсу?

Чи є рішення цієї проблеми? Так, причому не одне, а цілих два!

Варіант перший. Стрічковий шуруповерт

Варіант другий. Обойма або магазин, що встановлюється на класичний шуруповерт

Шурупи встановлюються на спеціальну пластикову стрічку, яка простягається при натисканні носика на робочу поверхню. Стандартна стрічка вміщує 50 саморізів, що є нормою кріплення одного листа гіпсокартону. Що стосується довжини саморізів, то нижня межа всіх пристроїв знаходиться на позначці 25 мм, верхня — 55 мм. Існують моделі, які можуть працювати з шурупами довжиною 75 мм. Також існують обмеження по товщині і діаметру капелюшка — 4-5 і 9,5 мм відповідно.

Що важливо, стрічковий шуруповерт може працювати в реверсному режимі. Тобто, викрутивши помилково закручений шуруп, не доведеться заново встановлювати його в стрічку.

Головним плюсом стрічкових шуруповертів є звужений ніс автоподавача, що забезпечує закручування саморізів строго під прямим кутом.

Щодо вартості, то вона починається від 300$. Це трохи дорожче стандартної шуруповерта, однак переваги очевидні: вільні руки, чисті кишені, цілі пальці. Думаю, варто задуматися.