Новий метод позбавить від раку молочної залози за 11 днів

Можливо, жінкам з раком грудей більше не доведеться переносити хіміотерапію і хірургічне втручання після того, як випробування нового виду лікування, заснованого на 2 вже відомих науці ліках, знищило злоякісну пухлину всього за 11 днів.

Підтвердження відкриття зажадає подальших випробувань, але можна з великою часткою ймовірності стверджувати, що його введуть у практику лікування онкологічних захворювань найближчим часом.

Лікарі вже охрестили результати дослідження як «приголомшливі» і сказали, що вперше комплекс препаратів показав таку швидкодіючу реакцію на хворобу.

Команда вчених з Манчестерського університету та науково-дослідного онкологічного інституту в Лондоні призначили 257 жінкам з агресивною формою раку грудей комплекс препаратів герцептин і тайверб.

Спочатку експерти хотіли лише зменшити пухлину за кілька днів. Але поєднання цих двох препаратів повністю знищило кожну четверту пухлину, а вони, між тим, досягали розміру 3 см. Керівник дослідження, професор Найджел Бандред, хірург з Манчестера, каже:

«Ніхто й не чув про те, щоб щільну пухлину можна було видалити за 11 днів. Ці результати шокують!»

Щорічно приблизно 10,000 жінок в Британії виявляють рак молочної залози: наявність дефектних генів говорить про те, що поверхня клітин пухлини містить підвищену кількість білка HER2, що стимулює їх ріст. Це справедливо приблизно 15-20% інвазивних (тих, які можуть перейти на інші органи) випадків раку молочної залози. Вони називаються HER2-позитивними. Ці види пухлин зазвичай швидше розростаються, ніж інші види раку молочної залози.

В даний час герцептин постійно застосовується Національною системою охорони здоров’я (Великобританія), але не тайверб – занадто висока ціна за річний курс лікування. Але це все було до того, як результати терапії, заснованої на їх поєднанні, справили такий ефект всього за 11 днів. Лікування обійдеться пацієнтам приблизно в 1500£.

Самія аль Квадхи, керівна онкологічним центром Breast Cancer Care, каже, що дивовижне відкриття допоможе HER2-позитивним пацієнтам.

«Хоч дослідження тільки розпочато, потенціал у нього грандіозний. Але до того, як цю програму зроблять доступною для населення, необхідно отримати більше доказів. Особливо через те, що на даний момент ліцензійна угода герцептина допускає його використання лише як доповнення до хіміотерапії, а не як самостійних ліків. Усі хворі на рак заслуговують ефективного лікування».

Если вам требуется хороший гинеколог в Киеве, советую обратиться в медицинский центр «Андроцентр». Благодаря современному оборудованию и технологиям в сочетании с ценным опытом медиков центра вы сможете существенно поправить свое здоровье.