9 способів уникнути проблем з нирками

Функціональність нирок знижується на 10% кожні десять років життя, тоді як ймовірність розвитку захворювань серйозно зростає. Експерти із США розповіли про декілька простих способів, як зменшити ризик розвитку важких ниркових недуг.

Контроль за кров’яним тиском, здоров’ям серця і діабет.

За словами лікарів із США, захворювання нирок, як правило, являють собою вторинні захворювання, які виникають в основному через хвороби серця і судин, гіпертонії і діабету. Згідно з даними статистики, у 50% людей з діабетом виникають проблеми з нирками. Також фахівці рекомендують регулярно проходити огляди у нефрологів людям, які страждають підвищеним артеріальним тиском. 


Зменшення кількості споживаної солі.

За словами лікарів, сіль підвищує кількість натрію в організмі, що у свою чергу призводить до підвищення артеріального тиску, а також до розвитку ниркових захворювань. Це одна з головних причин, чому кількість солі у раціоні повинно бути зведено до мінімуму.


Пити більше води.

Достатня кількість рідини в організмі необхідно для того, щоб нирки могли видаляти з організму різні токсини і побічні продукти. Якщо людина вживає недостатню кількість води, то нирки надмірно навантажуються. Фахівці нагадують, що рекомендована норма води в день становить 4-6 склянок, що дорівнює 2-3 літрів.


Частіше ходити в туалет.

Ключовою функцією, яку виконують нирки, є фільтрація крові, завдяки якій з організму виводяться численні продукти розпаду. Тому вода, що зберігається в сечовому міхурі, повинна виходити з тіла як можна швидше. Чим більше людина терпить, тим сильніше напружується її сечовий міхур, що вкрай негативно відображається на процесі фільтрації крові.


Вживати більше свіжих і корисних продуктів харчування.

За словами експертів, саме від продуктів, з яких складається раціон, залежать всі процеси в організмі. Зловживання нездоровою їжею начебто фаст-фуду неминуче призведе до розвитку численних захворювань, у тому числі і ниркових.


Здорові напої.

Крім води, в раціоні обов’язково повинні бути присутніми фруктові та овочеві соки, тоді як вживання чаю і кави слід звести до мінімуму. Також відмінним джерелом рідини є кавуни і дині, які експерти рекомендують їсти у великих кількостях.


Відмовитися від куріння і алкоголю.

Надмірна кількість алкоголю призводить до порушення електролітного балансу організму та гормонального контролю, який безпосередньо впливає на роботу нирок. Куріння не чинить прямого впливу на нирки, але все одно негативно позначається на їх роботі.


Фізична активність.

За словами експертів, надмірна вага та ожиріння підвищують вірогідність розвитку хвороб нирок в два рази.


На сайті  http://bilyak.com.ua/ духовно-медичного центру “Клініка Біляка” ви дізнаєтесь про процедуру трансуретральної резекції, її переваги і особливості застосування.