Коктейль для екстремалів: у Мексиці над прірвою побудують ресторан зі скляною підлогою

Архітектори мексиканської студії Tall Arquitectos розробили проект ресторану над прірвою. За задумом авторів, будівля повинна нависнути над урвищем так, щоб увійти в приміщення можна було тільки з вершини скелі. Архітектори з Tall Arquitectos запропонували зробити підлогу скляною — так відвідувачі ресторану зможуть бачити каньйон у себе під ногами.

Проект отримав назву Bire Bitori, що мовою індіанців тараумара означає «тарілка», повідомляє видання Designboom. Народ тараумара чисельністю 120 тис. осіб проживає в Мідному каньйоні (Copper Canyon) в штаті Чіуауа на північному заході Мексики.

З незвичайного ресторану відкривається воістину запаморочливий вид. Немов орлине гніздо сидить він на скелі, в декількох сотнях метрів над прірвою, і його відвідувачі будуть милуватися національним парком Cascadas de Basaseachi. З вершини гори навпроти ревуть водоспади Мідного каньйону — популярна туристична визначна пам’ятка регіону.

У розпорядженні відвідувачів два поверхи: ті, хто бажає розслабитися після їжі з напоєм в руках, можуть розташуватися на верхньому поверсі, біля басейну, або відправитися на видову платформу на даху. На останню не рекомендується підніматися людям, які відчувають страх перед висотою, так як у неї прозорі перила.

Погодьтесь, досить оригінальний проект. А якщо ви бажаєте розпочати власний ресторанний бізнес, не тратьте час забиваючи в гугл запит арендую помещение под ресторан, а відразу скористайтесь послугами компанії Penny Lane, це буде швидше і дешевше.



Це ще не все: підлога в центрі ресторану зроблена зі скла. Прямо поруч з баром під ногами зяє прірва!



Якщо такого екстриму недостатньо, то гості, які дружать зі спортом, можуть спуститися уздовж стрімкого схилу на канаті.



Ресторан влаштований таким чином, щоб кожен клієнт насолоджувався чудовим видом. Згідно з планами, тут будуть подавати не просто закуски, а витвори кулінарного мистецтва.

Основним будматеріалом «підвішеного» ресторану стане бетон. Будівлю планується з’єднати зі скелею з допомогою сталевих балок. Проста форма ресторану покликана підкреслити горизонтальність пейзажу», який з усіх боків оточений повітрям — небо зверху і прірва знизу. Над вхідними сходами облаштують декоративний басейн. Чи буде проект побудований в дійсності, не повідомляється.