Спецтехніка майбутнього - навантажуваг-екскаватор Scorpion

Британська компанія JCB взялася за організацію нового конкурсного майданчику для дизайнерів спецтехніки. Захід з футуристичною назвою «Проект 120» влаштовано з метою залучити нові технології та розробки, щоб застосувати їх у подальшому на нових моделях спеціальної техніки JCB.

Компания «Сенто Груп» предлагает по лучшей в Украине стоимости дизельный погрузчик Toyota Б/У, а также высокоэффективную погрузочную технику от других известных производителей.

Звідси головним завданням всіх конкурсантів було створення концепції інноваційного екскаватора для 2073 року. Важлива умова, яким повинні слідувати всі дизайнери – збереження зовнішніх характерних рис марки JCB. У підсумку найбільш цікавим проектом, з усіх надісланих на конкурс, став екскаватор-навантажувач зразка «Scorpion».



Автором оригінального концепту виявився промисловий дизайнер Арпан Джіоті Маханта. Він припустив, що через 58 років землерийна техніка в більшості своїй буде дистанційно-керованою, тому кабіна машиніста в його плані не передбачена. Серцем машини майбутнього став масивний і разом з цим неймовірно ефективний, 750-сильний дизельний двигун, що працює на біопаливі. Силовий агрегат спроектований таким чином, що його потужність передається на шість незалежно керованих коліс, за допомогою гідравлічних сервомоторів.

«Хвіст» скорпіона наділений високим ступенем керованості і здатний згинатися в будь-якому напрямку, а обладнаний на його кінці ківш дозволяє дістати до найпотаємніших місць. Другий ківш, встановлений на передній частині екскаватора – широкий і важкий, він служить противагою рухомого «хвоста» і (у найпростішій версії) призначений для навантаження ваги до 600 кілограм.