Нюанси вибору газового котла

Газові котли - загальна назва всіх видів опалювальної техніки, яка працює на «блакитному» паливі. Якщо у власника будинку, котеджу або квартири підведені відповідні комунікації, то він, безсумнівно, побажає купити газовий котел, віддавши перевагу саме цьому типу опалювальної системи.

Пояснити цей вибір нескладно - пристрої володіють безсумнівними перевагами:

- ефективно і стабільно обігрівають приміщення великої площі;

- працюють в автоматичному режимі, підтримуючи комфортну температуру;

- розраховані на тривалий термін експлуатації.

- часто нарікають на теперішнє здорожчення газу, але якщо йдеться про такі економні і ефективні варіанти, як котли vaillant, то питання економії у цьому випадку на боці саме газових котлів.

Незважаючи на те, що установка газових котлів вимагає певної підготовки, інженерних розрахунків і ретельного вибору обладнання, попит на цей вид техніки постійно зростає. Щоб зрозуміти, як вибрати і купити газовий котел з оптимальними параметрами для конкретного об’єкта, треба отримати загальне уявлення про будову системи.

Взагалі, котли випускаються настінної і підлогової конструкції. Якщо йдеться мова про міську квартиру, то в такому випадку, найчастіше розглядаються настінні системи. Підлогові котли воліють встановлювати власники заміських будинків. Це потужні важкі агрегати з чавунним теплообмінником, які встановлюються в окремому приміщенні (найчастіше, котельні). Зрозуміло, що для типових квартир вони не підходять.

Далі, слід визначити, які завдання повинна вирішити техніка. Якщо вам потрібно тільки опалювати приміщення, то слід придбати газовий котел одноконтурний, а якщо ви хочете одночасно вирішити проблему з гарячим водопостачанням, то слід придбати двоступеневий двоконтурний котел. Правда, одноконтурний котел можна вдосконалити і використати для ГВП, але для цього необхідно придбати бойлер непрямого нагріву з потужністю не менше 22 кВт.

Безумовно, двоконтурний котел володіє більшою функціональністю. Система підігріву води спрацьовує при включенні крана. У старих моделях котлів всередині системи утворювався шар накипу (від твердої води), яку необхідно було періодично видаляти, інакше система засмічувалася.