Поєднання тераріуму і ресторану в проекті Vivarium

Новий ресторан в Бангкоку створений молодим архітектурним бюро HYPOTHESIS став переможцем світового архітектурного фестивалю INSIDE, проведеного в Сінгапурі. Основна ідея проекту - діалог між старим і новим.

Ресторан Vivarium у столиці Таїланду Бангкок побудований в будівлі списаного складу, який належав тайським виробникам Krungthai Tractor Company. Загальна площа приміщення шістсот квадратних метрів. Рестораном керує Міністерство шеф-кухарів, які обслуговують заклади, в яких поєднують кращі традиції японської та тайської кухні.



HYPOTHESIS були запрошені вже на ранній стадії будівництва з метою розробити концептуальне бачення, брендинг і дизайн нового типу ресторану. Під натхненням, навіяним наявними індустріальними особливостями складу, була збережена історія будови, інтер’єр якого вдихнули нове життя і енергію.

Для створення унікального інтер”єру використовувалися навіть просто знайдені по всьому майданчику об’єкти: залізні двері, сталеві труби, коріння дерев. Для стін застосували червоний грунт – того ж відтінку, що і спеції чаю масала з Індійського субконтиненту. HYPOTHESIS також використовували праймер червоного кольору для створення іміджу ресторану. Комбінація таких компонентів, як реальні живі пейзажі, спроектовані Ban Kam Pu, керамічні дрібниці, створені Уагппакагп, і фасад, дизайнером якого виступив Stu/D/O, трансформувала інтер’єр простору у справжній  тераріум.

Бренд та ім’я всій території – Vivarium – з англійської мови перекладається як життя і тераріум, а на тайську мову формулюється в просту фразу: «Ти вийдеш за мене заміж?»



Концепція близькості до природи реалізується з самого порога закладу – біля входу в ресторан стоять масивні вазони з тропічними рослинами, а майданчик встелено камінчиками. Специфіка будівлі сприяє ефекту присутності в джунглях. В деяких зонах території розташовані дивовижні інсталяції, створюють атмосферу єдності з природою.



Перспектива розстановки столиків розкривається з різних кутів зору, завдяки вільному і великого простору. Незважаючи на значну висоту стін будівлі створюється враження присутності на вулиці. Геометричні форми і використання залізних прутів в декораціях в поєднанні з непередбачувано звисаючими рослинами надають елегантність закладу.

Ресторан продуманий до дрібниць, додані навіть такі елементи, як сотні маленьких метеликів на стіні. Хоча й розміри будівлі значні, ні один метр не був залишений без уваги дизайнерів.

джерело