Мініелектрокар Microlino — симпатична репліка BMW Isetta

Женевський автосалон підійшов до свого завершення, проте дизайнери, експерти і критики продовжують оцінювати представлену на цій міжнародній виставці автомобільну продукцію. Безсумнівним трендом цього салону стали електрокари. Про, мабуть, найменший з них за габаритами піде мова в нашому огляді.

Отож, на Женевському автосалоні 2016 року був представлений ще один вельми цікавий зразок невеликого електричного автомобіля. Мова йде про дітище швейцарської компанії Micro Mobility Systems AG, яка представила своє бачення міського індивідуального транспорту. Машина була створена за зразками аналогічних моделей BMW 1955-1963 року виробництва. Працювали над екстер’єром новинки італійські дизайнери.

За словами творців, Microlino EV зможе проходити до 100 кілометрів на одному повному заряді акумулятора. Максимально доступна швидкість при цьому складе рівно 100 км\год. Працює електрокар на двигуні потужністю 15 кВт або 20 л. с. Акумулятори в машині літій-іонні.

Є можливість знімати акумулятор без особливих складнощів і застосування спеціальних інструментів. Заряджається автомобіль від будь-якої домашньої розетки в 220 Вольт. Салон кара розрахований на двох дорослих осіб, які можуть розташуватися в ньому, у відносному комфорті.

Електрокар чудово підійде для міських поїздок. Що стосується технічної класифікації, то тут справжній сюрприз. Справа в тому, що Microlino EV розцінюється не як електромобіль, а як електричний квадроцикл. Це в свою чергу відбивається на вартості кара і податки, яким він буде оподатковуватися у різних країнах. При цьому варто розуміти, що, не будучи автомобілем, новинка не повинна відповідати багатьом стандартам безпеки.

Але як би там не було, навіть такий мініатюрний, і здавалось би примітивний автомобіль інколи потребує ремонту. Якщо ж мова йдеться ремонт генераторів, стартерів і автокондиціонерів, то дивитися раджу на сайт autoremont-lb.com.ua, тут вам все зроблять на совість, вчасно, і без переплат.


Що не кажіть, а міський транспорт компактного розміру стає все більш затребуваним – взяти хоча б смарт-кар для двох або Renault Twizy, про який ми раніше писали. Однак, на відміну від останнього, форма цього автомобіля-міхура дозволяє двом пасажирам, що перебувають разом, сидіти у відносно комфортних умовах. Крім цього, крихітні розміри міні-кара дозволяють йому легко знайти паркувальне місце, він доступний за ціною і недорогий в експлуатації.

Серійне виробництво Microlino компанія Micro Mobility Systems планує почати на початку 2018 року. Передбачувана вартість малюка складає від 8950 до 11200 доларів США.