В Україні кількість користувачів Інтернету перевалила за 60%

Дослідницька компанія Factum Group на замовлення інтернет-асоціації Інау провела квартальне дослідження уанету. У лютому 2016 року інтернет-проникнення перевищило 60%, а на частку мобільних телефонів припало 25% регулярних заходів. Також аналітики склали портрет українського інтернет-користувача і розподіл пристроїв, з яких українці виходять в мережу.

Станом на лютий 2016 року в Україні до інтернету підключено 63% домогосподарств (без урахування Криму). Регулярно — раз на місяць або частіше користуються інтернетом 62% сімей. Ще в кінці 2015 року регулярних користувачів було 58%. Звичайно ж, тенденція зростання - результат доступності до всесвітньої мережі, і перш за все завдяки якісним провайдерам з демократичною ціновою політикою, ось http://www.lanet.ua/tariffs/ красномовний приклад ідеального поєднання відмінної функціональності і цінової доступності.

Більше половини інтернет-користувачів в Україні — люди від 15 до 44 років. 55% користувачів — жителі великих міст. Найбільше виходів в інтернет українці здійснюють з стаціонарні комп’ютерів. На другому місці ноутбуки. Однак частка мобільних пристроїв помітно зросла за останні кілька років — сумарно на мобільні телефони і планшети припадає 35% виходів в мережу.

Зберігається тенденція зростання кількості персональних пристроїв, з яких українці виходять в інтернет. У 2016 році частка користувачів з двома пристроями досягла 27%. У той же час на 1% зменшилась частка тих, хто володіє трьома і більше пристроями. Можливо, це пов’язано з переходом на смартфони з двома сім-картками.

Також Factum Group на замовлення того ж Інау зробила традиційний зріз популярності сайтів серед української інтернет-аудиторії за охопленням і середньоденною часткою станом на лютий 2016 року. Очолюють рейтинг, як і раніше, домени Google.

Порівняно з січневим рейтингом, у першій п’ятірці доменів змін не відбулося, а очолюють рейтинг, як і раніше, домени Google. Видно, що порівняно з січнем впала популярність погодних сайтів: Sinoptik просів з 10 на 13 місце рейтингу, а Gismeteo — з 14 на 18 місце. У рейтинг повернулося видання «Обозреватель», зате з топ-25 пішов LiveJournal.

Топ-25 сайтів, ранжованих за середньоденною часткою, за лютий 2016:

google 57%
 
Вконтакте(vk.com)  53%

Яндекс 40%

youtube.com 37%

mail.ru 35%

однокласники(ok.ru) 31%

facebook.com 19%

olx.ua 17%

ukr.net 15%

privatbank.ua 11%

wikipedia.org 10%

rozetka 9%

sinoptik.ua 9%

aliexpress.com 7%

i.ua 7%

aukro.ua 6%

prom.ua 6%

gismeteo.ua 6%

kinogo 6%

ex.ua 6%

blogspot.com 5%

obozrevatel.com 5%

seasonvar.ru 4%

fs.to 4%

twitter.com 4%