Acer створила “розумний” підгузник на платформі Intel

27 квітня 1965 року в США було запатентовано перший одноразовий підгузник, який сильно полегшив життя молодим батькам. За весь цей час його постійно видозмінюють, щось удосконалюють. І ось навіть до чого дойшло - компанія Acer представила "розумний" підгузник DiaperPie, що використовує мікропроцесори від Intel!

В основі пристрою DiaperPie лежать датчики, які контролюють стан підгузника – його вологість і запах метану. Датчики DiaperPie розташовуються всередині звичайного підгузника. Результати спостережень передаються по Bluetooth LE на смартфон, на якому встановлено мобільний додаток. Вони ж копіюються в хмарний сервіс. Завдяки цьому батьки зможуть оперативно знати, коли саме їм потрібно змінити підгузник на дитині.

У планах творців пристрою – удосконалення свого гаджета. Так в майбутньому компанія планує створити пристрій, який буде стежити за тим, як дитина спить, чи не перекинулася вона обличчям вниз, щоб вчасно повідомити батьків про те, що немовля варто перевернути.

Втім, це не єдина подібна інновація. Ще у 2013 році двоє американців, чоловік і дружина Дженні Рубінштейн (Jennie Rubinshteyn) і Ярослав Файбишенко (Yaroslav Faybishenko), винайшли інноваційний підгузник, що дозволяє батькам отримувати експрес-інформацію про стан здоров’я дитини з аналізу її сечі.



Свій сімейний бізнес Рубінштейн й Файбишенко назвали Smart Diapers. Реагентна панель, що працює за аналогією з QR-кодом, розташована на передній частині підгузника. Для того, щоб отримати інформацію, батькам необхідно завантажити на свій смартфон відповідний додаток, за допомогою якого, скануючи реагентну панель, можна отримати результати аналізу.

Як пояснюють розробники, батькам досить надягати на дитину такий памперс всього раз в день і всі дані будуть збережені в додатку. Акумуляція інформації дозволить простежити ситуацію в динаміці у разі виникнення інфекції сечовивідних шляхів, зневоднення або порушення функції нирок. Якщо додаток в процесі сканування результатів виявить якісь серйозні відхилення від норми, батьки отримають сигнал тривоги.