Пивного морозива не бажаєте?

Пивоварна компанія Victory Brewing Company з Chester County дуже чуйно реагує на коньюктуру. Які з продуктів найбільш бажані у літні спекотні дні? Звичайно ж крижана вода і морозиво. І якщо розморені спекою городяни розбирають найнеймовірніші типи морозива, чому б їм не запропонувати щось ще більш екстравагантне? Так і з'явилося ... пивне морозиво!

Мороженое в Украине

Victory Brewing Company намішала інгредієнти трьох своїх найбільш продаваних сортів пива і включила цю суміш в новий безалкогольний продукт. Пивне морозиво від цієї компанії на даний момент можна покуштувати тільки в пабі при пивоварні у Chester County, та у магазині в Downingtown, що у Філадельфії (США).

Тут пропонується три типи пивного морозива, в тому числі “Потрійна мавпа” (Triple Monkey), яка містить банан, арахіс, карамель і “пивну” рідину. Метт Крюгер, генеральний менеджер ресторану Victory Brewing Company і творець пивного морозива, каже: “Справа у тому, що існує побічний продукт пивоварного процесу, який залишається після перетирання зерен з гарячою водою. Ми додаємо до нього солодовий екстракт. ” Потім суміш перетворюється в сироп і змішується з льодом і кремом.

Два інших види пивного морозива - Hopped Up Devilа (кориця, хміль, шоколад і каву в зернах) і Storm King Crunch (шоколадне морозиво з хмелем, шоколадом і солодовим молоком).



Потрібно зазначити, що це не перший подібний експеримент. Ще у червні 2003 року по каналах світових інформагентств пройшло повідомлення, що у продаж надійшло пивне морозиво.

Повний бокал з шапкою з ванільного крему не є комбінацією пива і морозива. Root Beer, незважаючи слово «пиво» у назві, є шипучим безалкогольним напоєм з коренеплодів. Ось його суть: відома маслобійня Doddington Dairy скооперувалась з не менш відомою пивоварнею Scottish and Newcastle, щоб випустити на ринок морозиво, приправлене коричневим ньюкаслівським елем (Newcastle Brown Ale). Виготовлене, як було заявлено, вручну морозиво наділене ароматом карамелі і тонким смаком пива.

Що ж стосується Японії, то там з морозивом не церемоняться з давніх пір: крім рибного, тут є морозиво зі смаком восьминога, з кальмарами, креветками і крабами — ми якось вже розповідали на Вікнах про ці кулінарні “збочення”.

Тому повідомлення газети Daily Yomiuri про початок продажів в одному з японських парків приправленого місцевим пивом морозива нікого особливо не здивувало. Газета розповідає про 41-річного ресторатора парку по імені Масаюкі Ісідзука (Masayuki Ishizuka), який, перебравши кілька сортів японського пива, нарешті зміг зробити так, щоб морозиво, що на 15% складається з пінного напою, не було гірким. Продукт за 250 ієн ($2) швидко сподобався відвідувачам парку, в середині квітня продажі досягли 100 порцій в день. Спекотним літом Ісідзука сподівається продавати його ще більше.