Техніка Trompe-l’oeil для «нудьгуючих» дверей

Уявіть собі двері, за якими відкривається щось більш захоплююче і привертаюче увагу, ніж безлад у підлітковій кімнаті або домашній офіс-склад, наповнений різними речами. Уявіть собі будинок, в якому за дверним отвором відкривається перспектива старовинної паризької вулички, класичний палацовий коридор з колонадами чи таємничі гвинтові сходи.

Саме такі «чарівні» двері, у яких раму обрамляє 3-D зображення ультра-високого, реалістичного якості друку, пропонує створити у вас вдома або в офісі дизайнер з Франції Christophe Koziel, котрий розробив колекцію декору в техніці Trompe-l’oeil (”Обдурити очі”) для французької компанії-виробника Couture Deco.



Одне або декілька з 125-ти зображень на найрізноманітніші теми, можна просто обрізати, відкоригувавши потрібний розмір і приклеїти на будь-які «нудьгуючі» у вашій квартирі двері. Фото-ілюзії надруковані на спеціальній довговічній тканині, яка, до речі, добре миється тканині. Вона зносостійка і має тривалий термін служби. Помістивши на двері ось таке зображення з художнім хаосом з книг, можна, наприклад, офіційно узаконити будь-який безлад у коморі!

Втім, якщо ви придбаєте двері в інтернет магазині https://misto-dverey.com/ то поверх них ніяких малюнків клеїти не потрібно, вони і без них чудово виглядають, не кажучи вже про вийняткову якість.



А ось ще один цікавий дверний аксесуар. Один такий собі креативний дизайнер якось подумав: а чому б не використати, скажімо, перстень на пальці для того, щоб відкривати свій дверний замок? Виявляється, це можна було б зробити, навіть за умови, що на ньому є дорогоцінний камінь. Звичайно, наразі ця ідея знаходиться навіть не в стадії розвитку, а лише на рівні концепту, але уявити саму можливість такого «ключа» можна.



Сам перстень є металевим, але у нього є і камінчик – поки неясно, з чого він може бути зроблений, але це може бути як діамант, так і скло з пластмасою. Втім, навряд чи хтось з нас вирішить відкривати власну квартиру діамантом.

Дизайнер пропонує таку систему – в замковій щілині буде знаходиться чутливий сканер, який, як тільки ви вставите діамант всередину, перевірить ключ і тільки після підтвердження подібності різьби із заданою програмою відкриє двері. Як тільки ж ви використовували ключ, його можна приховати і зробити вигляд, ніби це –  звичайнісінький блискучий камінчик.