Персональний міні-кондиціонер Evapolar

У офісі або вдома завжди знайдеться людина, яку не влаштовує температура в приміщенні. І якщо в холодну пору року проблема не так актуальна, то влітку за пульт від кондиціонера йде справжня війна.

«Вихід є!», — вважають одні креативні вітчизняні стартапери. Для вирішення проблеми вони розробили настільний персональний кондиціонер Evapolar і збирають кошти на його випуск на популярному краудфандинговому майданчику Indiegogo.



Компактний пристрій Evapolar забезпечує комфортний мікроклімат в радіусі 2-3 метрів. Він не тільки знижує температуру, але і нормалізує вологість повітря, а також очищає його. Працює цей мікро-кондиціонер за рахунок випаровування води. При цьому поглинається значна кількість енергії. За словами творців, пристрої такого типу працюють тим ефективніше, чим більше площа обдуваючої поверхні, з якої випаровується вода. Якщо традиційні кондиціонери перерозподіляють охолодження повітря і відводять тепло з приміщення, використовуючи ємності з холодоагентом, то тут застосовується спеціальний випаровуючий наноматеріал, розроблений для потреб  оборонної промисловості.

Розробники відзначають, що в порівнянні зі звичайними кондиціонерами Evapolar споживає в 12 разів менше енергії в 10 разів компактніший популярних моделей. Та й його робота, за словами розробників, набагато надійніша. На жаль, несправний кондиционер це досить поширена проблема, а як звести її до мінімуму ви зможете дізнатися на сторінках сайту 056.ua.

Двох пристроїв Evapolar достатньо для ефективного охолодження приміщення площею 10 кв. м., але якщо знизити температуру необхідно тільки вам, ви можете встановити його у себе на столі, не заважаючи іншим.



Маса пристрою – 1680 р, споживана потужність – 18 Вт, потужність охолодження – 500 Вт. Об’єм резервуара для води становить 710 г; цього вистачає приблизно на 6-8 годин роботи Evapolar. На запуск пристрою в масове виробництво потрібно 100 тисяч доларів. За 16 днів з дня старту кампанії вдалося зібрати близько 35 тисяч, що для Indiegogo є досить непоганим результатом.

Першим інвесторам пристрій пропонується за ціною 149 доларів — на 40% дешевше, ніж після запуску у виробництво.