Китайський інтернет-гігант Alibaba представить “розумний” автомобіль

Відома китайська інтернет-корпорація Alibaba Group готується показати світові свій перший «розумний» кросовер, який компанія анонсувала ще рік тому. Як передбачається, автомобіль під назвою Roewe City SUV повністю китайського виробництва буде показаний широкій публіці на Пекінському автосалоні, який пройде з 25 квітня по 4 травня.

Докладні технічні характеристики першого «інтернет-кросссовера» поки тримаються в таємниці, проте вже відомо, що це буде електромобіль, пише популярне китайське видання «Женьмінь жибао». Причому, за словами Ван Цзяня, технічного директора Alibaba, батарея машини збереже 80% ємності навіть після 160 тисяч кілометрів пробігу. А от в інтернет магазині http://chery-parts.com.ua/ ви зможете вигідно придбати оригінальні запчастини до популярних моделей китайських авто.

У розробці «інтернет-автомобіля» брали участь близько 800 вчених з різних областей, а платформу самого кросовера надала компанія Shanghai Automotive Industry, Corporation (SAIC), з якою Alibaba плідно співпрацює з 2014 року.

В результаті машина дійсно получилась максимально «розумною». Як розповів Ван Цзянь, автомобіль оснащений різними датчиками і сенсорами, які надають інформацію про оточуючу дорожню обстановку потужній комп’ютерній системі. І таким чином «інтернет-кросовер» зможе переходити на повністю автоматичне управління. Відомо, що автомобіль розроблений на базі операційної smart-системи, яка в тому числі включає права на володіння інтелектуальною власністю.

Машина обладнана сучасними системами комунікації, призначеними не лише для пасажирів, але і для «спілкування» комп’ютерного «мозку» кросовера з іншими подібними автомобілями. Планується, що цей транспортний засіб взагалі зможе взаємодіяти з будь-якими іншими «розумними» машинами в дорожньому потоці.

Нагадаємо, що Alibaba Group — найбільша інтернет-компанія Китаю, заснована в 1999 році Джеком Ма. Основна її спеціалізація - електронна комерція. Вона надає своїм користувачам комбіновану систему, що об’єднує в собі функції відомих сервісів eBay, Amazon і PayPal.