Розробка першої гри з нейроінтерфейсом

Група розробників NeuroNet створює першу у своєму роді багатокористувацьку гру з так званим "нейроінтерфейсом". Це унікальна соціальна гра, здатна через гарнітуру транслювати правдиві емоції ігрового персонажа. Її офіційний реліз очікується на початку наступного року.

Розробкою оригінального мультинейроінтерфейса з гарнітурою, здатного реєструвати в режимі реального часу цілий ряд фізіологічних показників, займається компанія «Нейроматікс».

“Ми прагнемо створити навчальну і розвиваючу систему, що знаменує привнесення нового механізму контролю ігрового середовища, поведінки об’єкта і сприйняття контенту, — розповів Володимир Статут, генеральний директор «Нейроматікс». — Створювана нами система — це мультинейроінтерфейс.

На ринку ігрових додатків поки немає нейроінтерфейса, який би повністю відповідав споживчим побажанням до утилітарних властивостей обладнання. В основному все що є побудоване на розпізнаванні електроенцефалограми, ми ж прагнемо розширити можливості, реєструючи більше показників: шкірно-гальванічну реакцію, міограмму, кулограмму, пульс, температуру і так далі. За сумою цих даних ми зможемо отримувати потрібну інформацію про психофізіологічний стан користувача, диференціювати його і направляти на систему управління навколишнім середовищем, яка, в свою чергу, таким чином буде давати зворотний зв’язок і розвивати користувача.”

Розробники мультинейроінтерфейса бачать два основних способи застосування системи: навчання і розваги. Навчання може виглядати наступним чином: людина читає щільний за змістом текст, і система, аналізуючи певний набір психофізіологічних параметрів, реєструє рівень сприйняття інформації.

Причому, один і той же матеріал подається в різних аспектах і вигляді. Після цього система в режимі реального часу з заздалегідь підготовлених блоків матеріалу під різні типи сприйняття компілює той матеріал, який буде сприйматися читачем найбільш адекватно.