“Moomin World” - там, де живуть Мумі-тролі

"Мої Мумі-тролі – це світ, до якого прагне дитяча душа кожного з нас" – так описувала своїх вигаданих героїв Туві Маріка Янсон. А почалося все з того, що в далекому 1945 році пані Янсон намалювала для свого брата забавного бегемотика, який тепер став одним з найбільш улюблених казкових героїв скандинавської літератури. Так, так це був перший Мумі-троль – надзвичайно щира, добра, забавна істота.

А прообразом самого Мумі-світу став острів Пеллінкі в 50 кілометрах від фінського міста Порвоо, де чотири місяці в році проводила своє дозвілля вся сім’я Янсон. Вони брали в оренду котедж у місцевих рибалок в кінці травня і поверталися в місто на початку вересня. На цьому острові тоді жило близько 300 осіб. Саме цей острів, затишний будинок, де жила дружна сім’я, ліси навколо будинку, море і крихітні острови надихнули згодом Туві на написання книги про Мумі-тролів.

Надалі Туві Янсон написала цілу серію про Мумі-тролів, сюжети яких лягли в основу всім нам з дитинства знайомих мультфільмів і книг.

Всіх цих милих персонажів знають і люблять не тільки діти, але і дорослі у багатьох країнах світу. Ну, а живуть Мумі-тролі, звичайно, у Фінляндії неподалік від міста Наанталі в “Moomin World”. Думаю, ваша малеча з радістю би побувала там, втім за кордоном є і інші чудові місця відпочинку, а на сайті kraskizhizni.com ви знайдете цінні поради стосовно їх вибору.



Сьогодні “Країна Мумі-Тролів” - один із кращих тематичних парків для дітей у всьому світі. Вже в 2005 році авторитетне видання The British Independent Newspaper відзначила цю чудову місцину у списку 10 кращих дитячих тематичних парків світу.

Тут, на архіпелазі Турку, на своєму власному острові і розташовується весь цей казковий світ. Ви зустрінетеся з живими героями добре відомих вам книг і побачите багато тих місць, про які ви читали в казках про Мумі-тролів.

Відвідайте блакитний Мумі-будинок, заберіться на Мумі-горище, спустіться в Мумі-підвал, де зберігається смачнезне варення. А поруч ви знайдете будиночок Хемуля і ботик Мумі-тата. Обов’язково побувайте і на веселій виставі літнього театру Еммі. А якщо зустрінете Мумі-троля, який грає в хованки зі Сніффом і Малятком Мю, приєднуйтесь до них без вагань. Навіть якщо ви зовсім не читали книгу, тут все одно знайдуться чудові розваги для вас і, звичайно ж, вашої малечі!