Харчовий 3D-принтер Food Creation: їжа як мистецтво

Молекулярна кулінарія, що стала модною практикою серед кухарів вищого рівня, надає буквально необмежені можливості для приготування їжі. Ця технологія закладена в основу концепту 3D-принтера Food Creation, здатного створювати незвичайні твори гастрономічного мистецтва зі звичайних інгредієнтів.

Молекулярна кулінарія вивчає фізичні і хімічні процеси, що відбуваються під час приготування того чи іншого блюда. Таким чином, страві можна надати будь-зовнішній вигляд і текстуру, підкреслюючи його смакові якості.

Принтер Food Creation, розроблений командою Philips Design, перетворює закладені в нього інгредієнти у повноцінні страви необхідної форми і консистенції. Наприклад, дітям можна запропонувати брокколі у вигляді незвичайного пінного пюре або морозива, поєднавши приємне з корисним.



До того ж, гаджет дозволяє регулювати харчову цінність страви і навіть складати дієту, грунтуючись на кількості  білків, жирів і вуглеводів, що надходять в організм з їжею.




Варто зазначити, що це не єдиний концепт харчового принтера. Проекти Electrolux Design Lab вражають своїми неймовірними можливостями і футуристичним дизайном. Один з таких гаджетів - 3D принтер Atomium, який здатний “друкувати” смачну їжу  з 3D-зображень за допомогою молекулярних інгредієнтів.

Технологія, що дозволяє створювати їжу з молекулярних інгредієнтів ще не досконала, але подібні гаджети напевно потраплять на прилавки в найближчому майбутньому.


Electrolux Professional Food Service Worldwide Online-Shop for catering, restaurants, cafes, bars and hotels http://www.maran-pro.com/en/. Тhe site contains more than 3000 items of equipment on the entire line of the manufacturer.