Лазерний футбольний майданчик від Nike

Генії маркетингу з Nike придумали, як змусити Вас купувати спеціальне взуття для дворового футболу! Спільно з іспанським агентством DoubleYou вони створили цікавий пристрій, що дозволяє в будь-якому дворі або, скажімо, на порожній парковці створити розмітку для гри.

Отож, у рамках просування футбольних кросівок лінії FC247 компанія Nike запустила цікаву рекламну кампанію #MiPista (від іспанського — мій шлях), що стартувала влітку минулого року в місті, де складається враження, що майже всі грають у футбол, а саме в Мадриді. В рамках #MiPista для іспанців будуть організовані мобільні футбольні поля за допомогою звичайної лазерної проекції.

Бажаючих пограти в футбол в Мадриді набагато більше, ніж спортивних майданчиків, але з #MiPista у футбольне поле може перетворитися будь-який відрізок вільного простору: на площі, у сквері або на парковці супермаркету. Для цього потрібно залишити заявку на відповідному сайті із зазначенням місця і часу, де є бажання пограти, після чого у визначену годину приїде невеликий мікроавтобус, рекламщики роздадуть всій команді по парі кросівок FC247 і спроектує поле відповідного розміру. Можна грати! Тим більше, що весь процес гри буде фільмуватися, і відео згодом потрапить до відповідної групи у соцмережі.  Повний комплект складається з набору спеціального взуття, крана для установки лазерної системи і сітки для воріт.

Звичайно, грати получиться тільки в темну пору доби, та й великий ажіотаж у перші кілька днів акції створює черги, але в цілому Nike задоволені успіхом і планує запускати #MiPista в інших великих містах по всьому світу.



Потрібно зазначити, що на цьому ноу-хау Nike не закінчуються. Якось раніше маркетологи компанії проводили спільну кампанію з Apple, коли в кросівки вбудовувалися спеціальні датчики, за допомогою яких передавалися сигнали з плеєра iPod.

Можливо, це просто спосіб продати якомога більше своєї продукції, але маркетингові фішки компанії вельми цікаві і корисні.