Світильник Mygdal Plantlamp з рослинами всередині

Група ентузіастів-склодувів нещодавно реалізувала стартап Mygdal Plantlamp, метою якого стало створення унікальних світильників, у вигляді підвісних моделей і торшерів. Головною особливістю конструкції стало те, що всередині освітлювального приладу перебуватиме справжня, жива рослина, яка успішно там існує, незважаючи на брак води і сонячного світла.

Насамперед, варто розповісти про світильник Mygdal Plantlamp як такий. Найголовніше, що треба знати, так це те, що для освітлення використовується технологія LED. Це підвищує ступінь екологічної чистоти та енергетичної ефективності освітлювального приладу.

Відразу зауважимо, що така лампа хоча і є досить оригінальною, втім, великої ступені освітлюваності приміщення від неї не слід оікувати. Краще для цього використовувати світильники Bel-Light, які окрім того мають відмінні показники енергозбереження, та й вигядають не менш привабливо.



Розробники стверджують, що світло, випромінюване LED-елементами, не завдає будь-якої шкоди рослині, що знаходиться в скляній порожнини. Більш того, світло лампи для рослини замінює сонцє і дозволяє реалізовуватися процесу фотосинтезу.

Що стосується рослин, то в Mygdal Plantlamp представлені найрізноманітніші види, однак всі вони об’єднані однією важливою якістю – всі вони потребують в абсолютному мінімумі води для підтримання процесів життєдіяльності. В результаті всього цього у цьому оригінальному світильнику утворюється повноцінна, повністю самостійна екосистема.

Кожен світильник Mygdal Plantlamp створюється за індивідуальним проектом. Дизайнери пропонують найрізноманітніші варіанти форми і наповнення, розміру і способу установки. Серед пропонованих варіантів є як настільні, так і настінні, і навіть підвісні світильники. Створюються Mygdal Plantlamp в ручну, а їх вартість залежить від складності проекту. Виготовляється один такий світильник за кілька днів.

У даний момент розробники займаються одержанням патенту. За їх словами, Mygdal Plantlamp є повністю автономною екосистемою, у якій рослини можуть розвиватися протягом багатьох років.

Про терміни виходу розробки в масове виробництво поки нічого не відомо. Зрозуміло тільки одне, лампа особливо стане в нагоді тим, хто в умовах міста потребує хоч якогось озеленення свого життєвого простору.