Ботанічний інтер’єр квартири: флористичні фантазії Патріка Морріса

Що вдіяти, якщо дуже хочеться додати зелені нотки в інтер'єр, а вільного місця для квітів майже немає? Виходом може стати використання підвісних горщиків. Не варто побоюватися, що домашній садок буде виглядати нудно - виявляється, і в цій області, де, здавалося б, все вже давно придумано, можна винайти щось нове.

Новозеландський кераміст Патрік Морріс (Patrick Morris) придумав незвичайну підвісну систему для кімнатних рослин Sky Planter (модель випускає компанія Морріса – Boskke). Особливість конструкції Sky Planter від Boskke в тому, що керамічний горщик не просто підвішується до стелі, а підвішується «догори ногами»!

Як вам такий оригінальний інтер’єр квартири, не інакше як джерелом натхнення для дизайнера послужило одне з чудес світу – легендарні Висячі сади Семіраміди. Головне — правильно вибрати кімнатні квіти для посадки. Наприклад, зручно використовувати ліани: їм абсолютно не важливо, куди орієнтований горщик: рослина не постраждає.



Не варто побоюватися, що грунт буде висипатися– горщик закривається спеціальною кришкою з отвором, краї якого щільно прилягають до стебла рослини.

За твердженням Патріка Морріса, конструкція моделі дозволяє поливати рослину всього один або два рази у місяць, що скорочує витрата води на полив приблизно на 90%. Адже якщо в звичайному відкритому горщику вода швидко випаровується з поверхні грунту, то в Sky Planter від Boskke вона потрапляє відразу до коріння і, опускаючись вниз, повністю поглинається рослиною.



Квітковий горщик доступний у двох варіантах розміру – менший для кухні (висота 12 см, діаметр 9 см) і більший для кімнати (висота 19 см, діаметр – 16,5 см). Кухонний варіант пропонується використовувати не тільки для вирощування декоративних квітів, але і для пряної зелені: побалуйте себе свіжими пір’ям лука, крес-салату або кучерявою петрушки!

До речі, проект був удостоєний премії за найкраще рішення в сучасному декоративно-прикладному мистецтві на конкурсі молодих дизайнерів UK New Designers Award for Ceramic Design в Англії.

http://deevay.com/