“Музичний танк” Ніка Новака

Все-таки досить неординарний народ ці німці. Фундаментальний і дуже дивний. Особливо коли вони працюють над якимись творчими проектами, пов'язаними з техносферою. Такий проект продемонстрував німецький художник Нік Новак (Nik Nowak), він побудував велику і несамовиту аудіосистему, схрестивши її з міні-самоскидом.

Звуковиверження, що генерує це технодиво під назвою музичний танк “Панцир” (Рanzer) зруйнує будь-яку тишу, і порве на шматки найміцніші барабанні перетинки! Чесно кажучи, це вже “перебор”, а якщо ви бажаєте мати дійсно якісний автозвук у вигляді хорошої автомагнітоли, раджу перейти на сайт khz.com.ua, там досить вигідні пропозиції.

Під час свого навчання в університеті Universitat der Kunste в Берліні, Нік докладно займався вивченням супернизьких звуків в електронній музиці, і навіть написав кілька композицій, побудованих на відтворенні частот за межами чутного людиною діапазону, тобто нижче 30 Гц. Пізніше, всі свої знання Нік Новак втілив у мобільній звуковій системі “Рanzer”, поставивши її на платформу уживаного японського гусеничного міні-самоскида.



Супермузичний танк оснащений чотирма високочастотними динаміками, шістьма 12-дюймовими средньочастотними, а також трьома 18-дюймовими сабвуферами, і здатний “відкачати” 4000 Вт чистого звуку. В кабіні цього транспортного засобу розташований крутий мікшерський пульт з синтезатором і мікрофоном, надаючи їй унікальну можливість бути “біля керма” вечірки в прямому сенсі цього слова. Габарити пересувної “вуходробилки”: висота - 250 см, довжина - 350 см, висота - 140 см. Не дуже великий, але дуже потужний. Погодьтесь, такий апарат без сумніву приведе в захват будь-якого ді-джея!

Як тільки цей пересувний монстр  опиняється на місці, гідравлічна установка, що збереглася від самоскида, приводить акустичну систему в положення, оптимальне для відтворення звуку. Конструкція «звукового багажника» націлена на те, щоб краще розсортувати частотні потоки.

Побачити новинку у дії можна на запропонованому відеоролику.

 


Беручи до уваги значні розміри такої акустичної системи, можна припустити, що вона може використовуватися як для відпочинку та організації масштабних дискотек на великих міських площах, так і в якості зброї масового ураження, якщо включити гучність на максимум і пустити потік огидних, виїдаючих мозок треків.