Китайці «навчили» сонячні батареї працювати під дощем

Китайські вчені з Океанічного університету розробили метод, який дозволить сонячним батареям виробляти електроенергію навіть під дощем. Розроблений метод ґрунтується на взаємодії батареї з краплями вологи.

В условиях постоянного удорожания углеродных энергоносителей все большую актуальность приобретают альтернативные источники. Компания “Солар Пэнэл” предлагает качественные солнечные панели, коллекторы, а также готовые комплекты систем на солнечной энергии по наилучшей в Украине стоимости.

Для того, щоб батареї змогли працювати і в негоду, їх забезпечили так званими фотохімічними комірками Гретцеля, покритими інноваційним нанопокриттям. Нове покриття являє собою двовимірну форму вуглецю, пов’язану між собою по типу бджолиних сот.

Подібне покриття легко отримується при відшаруванні, окисленні і відновленні графіту. Вся справа в тому, що покриття з графіту має здатність зв’язувати позитивно заряджені іони і електрони навіть у розчині води. Подібний процес, що має назву кислотно-основна взаємодія Льюїса, широко застосовується в технологічному виробництві.

У сонячних батареях необхідного ефекту вдається домогтися через високий вміст солей у дощовій воді. Молекули води розпадаються на позитивні і негативні іони, позитивно заряджені частинки зв’язуються з поверхнею графена. Після потрапляння рідини на графен, вода збагачується позитивними іонами, а графен — електронами, які не пов’язані з атомом. Саме завдяки подібній взаємодії і виробляється електрика.