Eh’haeusl - найменший у світі готель для молодят

Справжня «родзинка» німецького містечка Amberg – готель Eh'haeusl, який відомий своїми крихітними розмірами. Незважаючи на те, що його ширина – 2,5 метра, а площа – 53 кв. м., готель оснащений всім необхідним: тут є і телевізор, і міні-спа. Правда, зупинитися в ньому може лише одна пара, хоча це скоріше плюс, ніж мінус: затишна кімнатка в Eh'haeusl – справжнє райське гніздечко для закоханих!

Про пристрасть німців до незвичайних готелів ми вже писали на нашому сайті. Готель для автолюбителів або готель-маяк - чого тільки не придумають, щоб заманити клієнтів!

Ще одна архітектурна пам’ятка - міні-готель Eh’haeusl з досить поважною історією: він був побудований в далекому 1728 році, і з тих пір служить справжньою оригінальною прикрасою міста. Звичайно, складно собі уявити, щоб будинок був спеціально спроектований таких невеликих розмірів, адже, безумовно, його функціональність мінімальна.



Насправді Eh’haeusl був побудований буквально в ім’я любові. Закохана пара, яка хотіла побратися, змушена була обзавестися будинком, оскільки міська рада дозволяла одруження тільки тим, у кого є нерухомість. Щоб обійти закон, винахідливі коханці викупили недорогу смужку землі між двома будинками, які, в свою чергу, стали стінами для нової будівлі, і спорудили зверху дах. Цей новоспечений будинок і став запорукою їх майбутнього сімейного життя.



Цікаво, що будинок послужив добру службу не тільки своїм «творцям». Заручившись, молодята перепродали споруду наступній закоханій парі, яка також не мала можливості обзавестися власним житлом. Власники мінялися кожні кілька тижнів, тож невдовзі за будинком закріпилася назва Eh’haeusl, що буквально означає “Весільний дім”.



Сьогодні готелем, який носить почесне звання найменшого в світі, володіє Marina Schreiner. Господиня рада вітати у Eh’haeusl молодят з усього світу, адже, як свідчить легенда, поширена серед місцевих жителів, пари, яким довелося побувати в незвичайному крихітному готелі, проживають своє сімейне життя щасливо і їм не загрожує розлучення.

Если вам скажут, что все отели днепропетровска одинаково стандартны и очень дорогие - не верьте! Изысканный восточный колорит в сочетании с наивысшими европейскими стандартами качества, чудесная атмосфера домашнего уюта, доступные цены на номера - все это о замечательной гостиннице Хан-Чинар!