Робот-газонокосарка EcoMow, що живиться скошеною травою

Працівники компанії EcoMow розробили досить незвичайного робота-газонокосарку, який самостійно виробляє для себе паливо зі скошеної ним же трави!

В розпалі весна, а на газонах і присадибних ділянках буйно розрослось різнотрав’я. А чи не час упорядкувати цей безлад, і красиво окультурити територію? Ось вам і чудове рішення проблеми http://kokosy.com.ua/category/benzokosy/, якісні бензокоси, і інша надійна техніка для саду і городу!

За словами авторів розробки, основним завданням їх розробки є демонстрація можливості створення подібної системи виробництва палива і в подальшому – її встановлення на вже існуючі газонокосарки різних типів.

Як функціонує ця технологія? Замість звичайних обертових лез в роботі-газонокосарці від EcoMow застосовується тріммер, який приводиться в рух електромотором. Позаду цього тримера розташований травозбірник з гранулятором, який спресовує скошену траву в кульки. Ці кульки потім і надходять у систему вироблення палива, однак технічні подробиці цієї системи поки не розголошуються.

Крім цього, робот-газонокосарка виділяється тим, що для орієнтування на газоні він використовує карти Google, а користувач може задати різні типи стрижки, так і запрограмувати робота на який-небудь малюнок.

Компанія Bosch теж представила власного гравця на нечисленному поки ринку роботизованих газонокосарок. Машина отримала назву Indego, вона повністю бере на себе всі аспекти своєї єдиної задачі без якої-небудь участі людини. А керується він через спеціальний додаток на смартфоні.



Indego обробляє газони площею до 1000 квадратних метрів, щоправда, не в один захід. Після 200 кв. м роботизована газонокосарка направляється до зарядної станції, де заповнює ресурс літій-іонного акумулятора. Система автономної навігації дозволяє машині самостійно знаходити базову станцію, повна зарядка батареї займає 90 хвилин. Після цього робот направляється в ту ж саму точку, на якій вона зупинилася, і продовжує роботу.

А свої законні 200 кв. м машина долає в середньому за 20 хвилин, як заявляє виробник, це в 4 рази швидше будь-якої іншої роботизованою газонокосарки.