Як і де знайти хорошого адвоката

Хороший адвокат, як і компетентний лікар, завжди може точно визначити, з чим у Вас проблеми і як їх можна вирішити або пригальмувати.

Для прикладу, якщо вам потрібна оперативна, грамотна, і без зайвих витрат зміна юридичної адреси фірми, раджу тут http://legalcompany.com.ua/izmenenie-adresa.html ознайомитись з діяльністю юридичної компанії Legalcompany Consulting, і запевняю - свою справу тутешні юристи знають на відмінно!

Втім, в даний час практично будь-який адвокат буде переконувати клієнта, що саме він зможе надати найбільш кваліфіковану юридичну допомогу. А адвокатів багато і з кожним роком стає все більше. Так як же не помилитися і знайти дійсно хорошого адвоката – гідного захисника Ваших інтересів?

Кілька порад як знайти хорошого адвоката

- поцікавтеся освітою адвоката. Звичайно ж, освіта, отримана в престижному навчальному закладі, сама по собі є великим плюсом, але не забувайте, що серед випускників будь-якого Вузу завжди є люди, які вчилися добре і вчилися погано;

- попросіть адвоката навести приклади декількох справ за схожими звинуваченнями, які він виграв;

- зверніть увагу, чи вислуховує Вас адвокат до кінця, задає уточнюючі питання, записує важливі моменти;

- задайте адвокату питання щодо гарантії успішного результату справи. Пам’ятайте, що грамотний захисник ніколи не буде обіцяти повний успіх, ледь ознайомившись зі справою, оскільки завжди існує можливість незапланованого розвитку подій (особливо це відноситься до кримінальних справ);

- уникайте адвоката, який береться за всі справи підряд. Для того, щоб стати справжнім професіоналом, необхідно тривалий час працювати в якійсь одній області. Хороший адвокат спеціалізується в певній галузі права, оскільки законодавча база постійно змінюється і неможливо бути фахівцем в усьому без винятку.


Де знайти хорошого адвоката?

Рекомендації інших адвокатів іншої спеціалізації або людей, чиї інтереси адвокат раніше успішно представляв у суді – найкращий спосіб знайти хорошого адвоката.

Якщо знайомі не можуть нікого порекомендувати, і Ви не знаєте де знайти хорошого адвоката, то можна скористатися наведеними нижче способами:

- Пошук в інтернеті. Пам’ятайте, що сам по собі гарний сайт не може говорити про кваліфікацію адвоката. Уважно вивчіть інформацію, викладену на сайті. Дуже добре, якщо на сайті є корисна інформація по Вашій проблемі, а також можливість зворотного зв’язку з адвокатом, наприклад, у формі коментарів до статей, форуму, сервісу «онлайн консультант». У разі наявності такої проаналізуйте відповіді адвоката на питання відвідувачів сайту.

- Звернення у велику колегію адвокатів. Якщо адвокати успішно працюють і об’єдналися у велику колегію, то, швидше за все, вони надають якісні послуги і готові надати фахівців у різних галузях права. Особливо цей варіант підходить для випадків, коли потрібен захист декількох осіб по багатоепізодній кримінальній справі.

- Адвокат, кабінет якого розташована в будівлі суду. З одного боку, такий адвокат відмінно знайомий з суддями і прокурорами, тому цілком може «домовитися» про перекваліфікацію звинувачення на іншу статтю, або зниження терміну покарання. Але, з іншого боку, якщо «домовитися» все-таки не вдасться, такий адвокат навряд чи буде вступати в конфлікт із суддею, бо дуже дорожить своїм місцем і «дружбою» з ним;

- Звернення до адвоката - недавнього випускника ВНЗ. Послуги такого адвоката не дуже дорогі, а сам він прагне заробити репутацію. Головний мінус - відсутність досвіду. Тому рекомендуємо звертатися до такого адвоката в основному по дрібних справах, коли немає сенсу платити гроші відомому адвокату.

- Безкоштовний адвокат, що працює по призначенню слідчого чи суду. Звертаючись до безкоштовного адвоката, необхідно мати на увазі наступне: робота безкоштовного адвоката оплачується досить низько, тому не чекайте від нього особливого завзяття;  найчастіше такий адвокат підтримує не інтереси підзахисного, а слідчого і відповідно, не бажає помічати порушення і переконує клієнта погодитися з усім, що вимагає слідчий