Парк Європи у Литві

Французький Географічний Інститут в 1989 році визначив місцезнаходження точного географічного центру Європи. Він позначений створеним недалеко від Вільнюса Парком Європи.

Туристи не тільки з Європи, але й з усього світу приїжджають в парк, щоб побачити незвичайні твори мистецтва та цікаві експозиції вражаючих масштабів, деякі потрапили навіть у Книгу рекордів Гіннесса. Парк Європи включений у 50-ку найцікавіших місць в світі мистецтва.

На тому місці, де зараз знаходиться музей Парку Європи, ще 20 років тому був болотистий ліс. Тим, хто задумав створити тут музей, довелося докласти чимало зусиль, щоб ця територія виглядала так, як зараз: очищеною та упорядкованою. Тепер цей клаптик природи перетворений в унікально красиве місце, де гармонійно зливаються природа і мистецтво. Парк Європи, в якому можна доторкнутися до центру європейського континенту - один з найбільш відвідуваних музеїв під відкритим небом в Литві.

Експозиція, представлена тут, вражає: на площі у п’ятдесят п’ять гектарів розташовано парк скульптур, зібраних з багатьох країн світу, в першу чергу, звичайно, з Європи. Тут представлені Білорусь і Хорватія, Фінляндія і Німеччина, Великобританія і Греція, Угорщина та Ірландія, Японія і Литва, Росія та Нідерланди, а також Перу, США, Канада, Мексика, Венесуела...



Колекція включає роботи великого масштабу, такі, як, для прикладу, «Космос» Магдалени Абаканович, що охоплює площу більше двох тисяч квадратних метрів. Двадцять два масивних валуна різноманітних форм створюють вражаючий пейзаж.

Унікальні «Руки Хмари» Джона Барлоу Худсона складається з чотирьох масивних блоків граніту, конструкція яких була розрахована так, що при першому погляді на скульптуру здалеку здається, що вона може літати.



У минулому році в парку Європи була встановлена нова скульптура, створена з старих телевізорів. Назва цього твору — LNK Infotree (LNK Инфодерево). Ця скульптура була внесена до книги рекордів Гінесса як найбільший художній твір, що складається зі старих телевізорів. Для створення цієї скульптури було зібрано більш ніж 2093 старих телевізорів з усієї Литви. З них автор Гінтарас Каросас зробив лабіринт у формі дерева. У центрі цього лабіринту лежить скульптура Леніна.

Цей лабіринт із старих телевізорів зі скульптурою Леніна в центрі символізує безглуздість радянської інформаційної пропаганди.



Как осуществляется подача документов  на визу  в Литву, что нужно учесть при оформлении разных типов виз, стоимость процедуры. Ответы на эти и другие вопросы, связанные с оформлением документов для выезда за границу вы получите на страницах сайта helpvisa.com.ua.