Гра для планшета допомагає лікувати очі

Комп'ютерні ігри, на думку багатьох людей — марна трата часу, плюс шкода здоров'ю. Проте буває так, що досвід розробки ігор, якщо його поєднувати з науковим підходом, змусять навіть найбільш незадоволених тим, що комп'ютерні ігри існують, дещо змінити своє ставлення до цифрових розваг. Показовим прикладом є створена нещодавно гра, яка допомагає боротися з недугою, відомою як «ледаче око».

Для дівчаток сервіс http://www.games-girll.com/ пропонує безкоштовно нові на любий смак захоплюючі і яскраві ігри онлайн.

Компанія Ubisoft, котра приклала руку до безлічі геймерських проектів, зокрема, Assassin’s Creed, спільно зі студією Amblyotech розробила гру Dig Rush. Ігровий процес побудований таким чином, щоб допомогти в лікуванні амбліопії або «ледачого ока» — хвороби, коли одне око не може працювати синхронно з другим, а також з мозком.

У процесі розробки гри приймалися до уваги дослідження офтальмологів з університету Макгілла. Гра розроблена для планшетів і вимагає використання 3D-окулярів, в ній реалізований регульований рівень контрастності червоного і синього кольорів, які переломлюються 3D-окулярами.

Лікар може налаштувати необхідні рівні впливу на кожне око пацієнта, таким чином приводячи роботу лівого і правого в синхронне положення. Різне навантаження також дозволяє тренувати рухливість і швидкість спрацьовування проблемного ока на нервові імпульси.

Ігровий підхід в корекції цієї проблеми доречний через неефективність існуючих методів лікування. Класичним підходом є збільшення навантаження на уражене око, для чого зазвичай надягають пов’язку на здорове. Однак головним мінусом є те, що результат буде досягнутий за умови щоденного використання пов’язки по кілька годин. Пов’язка накладає деякі обмеження — загальмовується розвиток дитини, так як вона повинна пізнавати світ і вчитися оцінювати перспективу і відстань, що з одним відкритим оком просто призведе до необхідності пізніше заново проходити процес пізнання.

Крім цього, пов’язка створює дискомфорт і змушує відчувати дитину себе хворою, до того ж, якщо при цьому вже відвідується школа, швидше за все, вона навіть не буде прикривати своє око. Гра ж, у свою чергу, буде стимулювати його пройти весь процес лікування якомога швидше.