Унікальний пентхаус з трубою в Нью-Йорку

У рекламістів є такий термін - «шоу-стопер». Так називають об'єкт на виставках і в шоу-румах, зовнішній вигляд якого настільки незвичайний, що відвідувачі зупиняються і довго роздивляються його. В інтер'єрі одного манхеттенського пентхауса, названого авторами Skyhouse, роль такого шоу-стопера виконує закритий металевий жолоб, схожий на бобслейну трасу в мініатюрі.

Цей пентхаус – плід співпраці архітектора Дейвіда Хотсона (David Hotson) і дизайнера Гіслейна Віньяса (Ghislaine Viñas). Вони здійснили реконструкцію чотирьохрівневий апартаментів, розташованих в багатоповерховому будинку споруди XIX століття, який використовувався в якості офісного будинку. “Інтер’єр пентхауса змінився кардинальним чином, - розповідає Дейвід Хотсон, - були створені нові візуальні зв’язки з вертикалями міського ландшафту, оточуючими історичну будівлю. В результаті получився складний простір, в якому присутня інтрига, динаміка, драматургія”.

Головне приміщення пентхауса – вітальня. Стелі тут в чотири рази вище, ніж у звичайній квартирі (приблизно 15 м разом в підпокрівельних простором). Крім неї є внутрішні балкони, перехідні містки з загартованого скла, прозорий об’єм мансарди і, звичайно, швидкісний спуск, що дублює з’єднуючі поверхи сходи.



Жолоб, зроблений з відполірованої до дзеркального блиску нержавіючої сталі (автори іноді порівнюють його з щупальцем гігантського восьминога), бере початок на верхньому поверсі, в мансарді, в центрі прозорого кубічного об’єму. Рухаючись вниз, він огинає конструктивні деталі металевого каркаса, прошиває одну зі стін, в якій зроблено отвір.




Маршрут закінчується внизу, біля підніжжя сходів, поряд з полірованою сталевою стіною бібліотеки. Підростаюче покоління обожнює цей елемент дизайну, хоча більш органічно він виглядав би не в житловому інтер’єрі, а в дитячому центрі або на ігровому майданчику. Поки дорослі спускаються по сходам, малюки забираються всередину ринви і миттєво з’їжджають вниз. На кожному поверсі є отвір в трубі, що дозволяє залишити цей дивний транспортний засіб.

Більше цікавих проектів ви можете найти на сайті deevay.com