Симулятор полювання, який подбає про здорове харчування кішки

На одному з краудфаундингових майданчиків йде збір коштів на принципово нову годівницю для кішок. Безпечна для тварин і домочадців, екологічна, проста у використанні вона імітує котяче полювання. Тепер кішка зможе нарешті вийти з шкідливого для неї режиму «поспати-поїсти-поспати», а буде полювати, грати зі своєю потенційною «жертвою», отримувати потрібну дозу корму і залишатися здоровою.

Коти – безумовно загальні наші улюбленці. Втім, позбавлені необхідності боротися за своє виживання в квартирах люблячих господарів вони тільки і роблять, що їдять і цілими днями лежать. Переїдання і малорухливий спосіб життя не кращим чином позначаються на здоров’ї цих тварин. Вирішити цю проблему допоможе інноваційна система годування NoBowl.

Розробники нової системи добре вивчили котячі повадки і вирішили, що найкращий варіант – імітувати котяче полювання і при цьому привести харчування в повну відповідність з нормами споживання корму. Нова система живлення не має нічого спільного з традиційним лотком для корму. Це невеликі м’які іграшки у вигляді мишей і щурів, в які вставлені спеціальні пластикові лотки.



Принцип організації процесу харчування простий. Господар кота, дбайливо насипає корм в NoBowl Feeding System і залишає іграшку де-небудь подалі від котячої лежанки. Зголоднівши, кіт починає бродити по будинку в пошуках чого-небудь їстівного. Завдяки тонкому нюху кіт обов’язково відшукає набитого котячим кормом “щура” і, як і личить справжньому коту, нападає на гризуна. Господар може включити в налаштуваннях корисної іграшки світлові і звукові ефекти. Після того, як “гризун” буде переможений, дозатор видасть коту чесно зароблений корм.

Автори ідеї переконані, що таким чином, процес харчування динамічно поєднується з грою і полюванням, дозволяючи тварині не тільки скидати зайві калорії, але і “випускати пару”.

Іграшки-годівниці NoBowl Feeding System зроблені з безпечних і високоміцних матеріалів. Посуд, який вставляється всередину мишки, може бути різного розміру й форми. В залежності від моделі у них також змінюється кількість отворів-дозаторів для висипання корму.