Інвалідне крісло, здатне подолати будь-які перешкоди

Не секрет, що інвалідам-візочникам дуже важко даються сходи cхожі перешкоди, часом навіть занадто круті пандуси. Студенти з Швейцарії придумали іирішення цієї проблеми.

Як не прикро про це говорити, а а в більшості українських міст існує безліч бар’єрів для пересування людей з обмеженими можливостями,  а саме Проект Вільний простір і створений для того щоб подолати їх, адаптувати під потреби цієї категорії населення.

У світі вже виробляють інвалідні коляски, які можуть їздити по бездоріжжю і впевнено почувати себе в лісі на пересіченій місцевості. Але який у цьому сенс, якщо вони не можуть впоратися зі звичайними міськими сходинками? Простій людині з обмеженими можливостями не потрібні екстремальні туристичні походи, їй важливіше зуміти підійматися в під’їзд свого будинку, або на сходи в магазин.

Саме тому група німецьких студентів з університету Цюріха створила електричне інвалідне крісло Scalevo, яке включає гусеничний трак, котрий допомагає долати сходинки самостійно. Як підніматися, так і спускатися.

По рівній поверхні Scalevo їздить на парі коліс, які набагато зручніші звичайних коліс на інвалідних кріслах, так як дозволяють навіть на швидкості плавно входити в поворот.

А коли на шляху встає перешкода у вигляді сходів, в хід йде ручне управління гумовими гусеницями. З допомогою гіроскопів і стабілізаторів система визначає положення тіла людини і не дає йому занадто сильно нахилитися, щоб не впасти, компенсуючи кут нахилу відкинутою або підсунутою спинкою.



Студенти вже мають робочий прототип і планують використовувати його в наступному році в Cybathlon – гонці для спортсменів з обмеженими фізичними можливостями, де інваліди використовують допоміжні пристрої.

На жаль, поки немає інформації, чи планують вони віддати унікальне крісло на комерціалізацію, але якщо воно добре себе покаже в гонках, то це, очевидно, буде реалізований продукт.

Інвалідне крісло у дії можна побачити на відео нижче. Незважаючи на те що воно піднімається по сходах досить повільно, команда сподівається у кінцевому рахунку довести показники швидкості крісла до одного кроку в секунду.