Камера Polaroid Socialmatic — мрія інстаграммера

Polaroid, ветеран фотоіндустрії, що пройшов етап складного переродження, і чий бренд нині знаходиться в приватних руках, збирається випустити цифрову Android-камеру Socialmatic з вбудованим фотодруком. На минулорічній виставці CES був продемонстрований прототип виробу.

Новинка продовжує традиції «Полароїда», що завоював довіру споживачів по всьому світу завдяки функції миттєвої видачі готової фотокартки. Але оскільки люди кинулися до цифрової зйомки, фірмі довелося адаптуватися.

Polaroid Socialmatic обладнаний фронтальним 14-мегапіксельним і тиловим 2-мегапіксельним датчиками, тобто завжди можна зняти самого себе. Встановлений сенсорний дисплей з діагоналлю 4,5 дюймів, на якому можна не тільки переглядати сцени, але і корегувати їх. Є стереодинаміки і флеш-накопичувач на 4 Гб, підкріплений слотом microSD-карт. Операційною системою обрана Google Android, причому у повноцінному виконанні, на що натякають піктограми браузера Chrome і поштовий клієнт Gmail.



Завдяки «зеленому роботу» користувач отримує можливість швидкої відправки зроблених знімків на простори соціальних мереж на зразок Instagram, Facebook, Twitter або Pinterest. Для цього Socialmatic пропонує звернутися або до Wi-Fi-комунікацій, або зв’язатися зі смартфоном через Bluetooth, щоб передати фотографії через інтернет-канали.

«Родзинкою» Socialmatic виступає функція миттєвої друку повнокольорових фотографій розмірами 51×76 мм. Кадри виводяться на спеціальний папір за допомогою бесчернильної технології Polaroid Zink (zero ink). Втім, не можна сказати, що друк здійснюється миттєво, бо процедура ця відносно повільна (пройде десь хвилина). Фотопапір є, і зображення на ньому непідвладний змиванню водою, як, наприклад, у випадку з струменевим друком. На звороті або в куті фотокартки можна додатково надрукувати штрих-код сканування.



На передній стороні камери присутній крихітний РК-екран, на якому виводиться якась картинка, припустимо, що відображає настрій користувача. Більше ніякої користі від неї нема.

Габарити Socialmatic пристойно великі, але так і повинно бути, враховуючи її «начинку». Що дивно, камера отримала світлодіодний спалах, яка розповсюджена для смартфонів, але в разі камери було б правильним встановити щось серйозніше.

У загальному і цілому вийшов дуже гідний продукт, вартістю приблизно 300 доларів, обзавестися яким забажають багато. Якщо Polaroid домовиться з Instagram, ця соціальна фотосітка зможе позиціонувати Socialmatic у якості власної брендової камери.

Любители экшн съемки, не упустите уникальной возможности только сейчас SJ4000 купить в интернет магазине sjcam-ukraine.com по существенной скидке! Это действительно замечательная компактная камера, позволяющая в самых экстремальных ситуациях делать снимки и видео наивысшего качества.