Talay Bua Daeng - море Червоних лотосів у Тайланді

Щороку з листопада по березень це тропічне величезне озеро в 32 квадратних кілометра покривається мільйонами рожевих квітів. У грудні, коли лотоси розквітають у всій своїй красі, туристи караванами приїжджають в це місце, щоб насолодитися неймовірною красою.

Є місце на північному сході Таїланду, де можна стати свідком незвичайного унікального явища, що поєднує красу тропічного квітника і дивовижний спокій озера. Ну, у нас нема червоних лотосів, зате дуже гарно цвіте лен, а тут http://nasinnevabaza.com/products/len можна придбати кращі сорти цієї культури.

Мільйони червоних лотосів розпускаються взимку на озері, в їх честь, озеро в місцині Удон Тхані так і називається — море Червоних лотосів або Talay Bua Daeng.

Втім, з берега цієї краси ще не видно. Стоячи на краю понтона, серед озерних трав і латаття в каламутній воді, неможливо припустити, як скоро картина зміниться до невпізнання. Відпливши на човні кілька метрів, поступово відкривається зовсім інший пейзаж. Починають з’являтися яскраво-рожеві кульки, що ширяють над водою на тонких стеблах, вода стає прозорою, що можна бачити крихітних риб, плаваючих між темно-зелених стебел.



Через десять хвилин подорожі по водній гладі, ви опиняєтеся серед моря квітів, оточуючих вас з усіх сторін на багато тисяч метрів. Мільйони квітів лотоса простягаються майже на три квадратних кілометри в усіх напрямках!

На деяких ділянках озерні трави проросли серед квітів лотоса, створюючи небувалої краси ілюзії — яскраво зелені смуги на рожевому горизонті. Добре прокладені маршрути серед заростей кольорів створюють враження дороги, яка звивається і переливається на сонці.



На озері є кілька острівців з храмами та пагодами, що зберігають зображення Будди. Доповнюють дивовижну красу зграї птахів, що пролітають над озером і невеликі рибальські баркаси, бороздящие простори моря Червоних лотосів.

Лотоси на озері у Удон Тхані цвітуть круглий рік, але в зимові місяці з грудня по лютий, їх пік цвітіння. Квіти розкриваються зі сходом сонця і до полудня закривають свої бутони від спекотного сонця. Найкращий час для поїздки з 5-6 ранку до 12 години дня.



На понтоні можна найняти човен на 45 хвилин або на півтори години. У човнах широкі сидіння з солом’яними матрацами. Покататися можна веселою компанією, човен вміщує до десяти пасажирів або влаштувати романтичний пікнік на двох. Добре взяти з собою їжу та напої, щоб поснідати на природі.

Поряд з понтоном є невеликий ресторан, де подають різні страви тайської кухні, у тому числі в меню страви з лотоса — стебло лотоса в кокосовому молоці.