Будинок на дереві в Кроссвіллі, США

Найбільший у світі будинок на дереві слід шукати в Сполучених Штатах, в місті Кроссвілль. Проект будинку був розроблений під керівництвом всесвітньо відомого ландшафтного архітектора Горася Бургесса, величезний десятиповерховий будинок неймовірно красивий і відмінно гармонує з навколишнім ландшафтом.

У будівництво унікального будинку було вкладено близько 12 000 доларів США, суттєво скоротити витрати на реалізацію проекту вдалося завдяки небайдужому ставленню місцевих жителів. Значна частина будівельних матеріалів, що використовувалися для зведення будинку, була пожертвувана місцевими жителями. Крім того, для будівництва активно використовувалося перероблена сировина.

Спільними стараннями талановитих архітекторів і місцевих жителів вдалося побудувати грандіозний будинок, внутрішня площа приміщень якого становить близько 929 квадратних метрів. При будівництві і обробці будинку використовувалася виключно натуральна деревина, його інтер’єр простий і одночасно неймовірно красивий.


Високі засклені стелі, красиві дерев’яні опори і стовбури живих дерев, що стирчать посеред кімнат, дизайнерські меблі і цікаві прикраси у заміському стилі – величезний будинок нагадує справжній лісовий палац. В якості природних опор для будинку використовувалися сім вікових дубів, у величезному будинку було обладнано 80 кімнат, а однією з головних його особливостей є невелика каплиця.

З моменту відкриття у 80-х роках минулого століття будинок на деревах є однією з головних визначних пам’яток Кроссвілля, у 2012 році стартувала його перша масштабна реконструкція, покликана забезпечити будинку максимальну пожежну безпеку.


 

Фотографії зроблені Томом Веттоном (Tom Whetton) 15 березня 2012 року. Він, як очевидець велетенського дерев’яного будинку, так відгукується про цей архітектурний шедевр: «Будинок виглядає неймовірно вражаюче. Ви не можете реально оцінити його масштаби, поки ви стоїте поруч з ним, але повірте — він величезний.

Мені сказали, що будова підтримується шістьма деревами, які перебувають всередині, і що на будівництво пішло 258 000 цвяхів. Цей будинок – мрія всіх дітей. Коли його бачиш, хочеться відразу зайти і обстежити його вздовж і впоперек.”



Компания АРХЛЕС предлагает разного вида качественные пиломатериалы на arkhles.com